Nand ve eMMC arasındaki fark

sibermrc01

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2015
Mesajlar
5
Yanlış Bilgilendirme
Merhabalar. Düşük model tabletlerde depolama alanı NAND olurken yüksek modellere doğru bu alan yerini EMMC'ye bırakıyor. Bilginize sunar. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış. Öncelikle e-MMC, embedded multimedia card kelimelerin kısaltılmış halidir ve en popüler gömülü bellek çözümlerinden biridir. eMMC depolama birimleri birkaç NAND flash bellek aygıtı ve bir kontrolcüden oluşan tek BGA paketinde gelir. BGA, ball grid array'in kısaltmasıdır. Bu da, altında ufak lehim noktaları olan yongaların bağlantı tipidir. eMMC depolama birimleri akıllı telefonlar, e-kitap okuyucular, tabletler ve daha birçok taşınabilir cihazda kullanılmaktadır. e-MMC, geniş bir desteği olan JEDEC standardıdır ve HS-MMC (high speed multimedia card) arabirimini kullanır.

e-MMC, MMC'nin gömülü çip sürümüdür ve orijinal olarak Siemens ve Sandisk tarafından geliştirilmiştir. Daha sonra evrilen teknoloji, gömülü sistemlerde en çok kullanılan kalıcı depolama birimlerinden biri haline gelmiştir.

e-MMC Sisteminin Kompozisyonu

e-MMC sistemi genelde bir kontrolcü, e-MMC aygıtı ve HS-MMC sürücüsnden oluşur. Bu sürücü, e-MMC'yi kontrol eden yazılımdır.
  1. Kontrolcünün içinde bir CPU ve bir HS-MMC arabirimi yer alır. e-MMC aynı zamanda HS-MMC arabirimine sahiptir.
  2. e-MMC, ham MLC NAND flash bellek ve bir kontrolcüden oluşur. Kontrolcünün bir HS-MMC arabrimi vardır ve bu arabirim ana kontrolcüye bağlıdır. Aynı zamanda NAND arabirimi de vardır ve bu da raw MLC NAND flash belleğe bağlıdır. Bozuk blok yönetimi, yıpranma seviyesi ve hata düzeltme kodu (ECC) gibi birçok özelliği barındırır. Böylece raw MLC NAND flash belleği verimli bir şekilde kullanır.
  3. HS-MMC sürücüsü ana kontrolcü ile e-MMC arasındaki iletişimi sağlar.
Kaynak: e-MMC vs. NAND with built-in ECC | EE Times
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı