Samsung HD753LJ Windows Sabit Disk Hatası Algıladı Sorunu

DarkAirlines

Kilopat
Katılım
8 Haziran 2015
Mesajlar
175
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: Asus ROG Strix G17 (2023)
İşlemci: AMD Ryzen 9 7945HX (32 CPU)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX™ 4070 8 GB
Bellek: 4800 MHz 32 GB DDR5
Depolama: 1 TB SSD M2.0
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar tekrardan.

Samsung HD753LJ 750 GB sabit diske sahibim. İmzamda yazılı parçaları alıp toplattım ve bugün format atıp W7 yükledim. (W 8.1 kullanmayı sevmiyorum alışamadım) Ekran kartının sürücülerini vb. şeyleri yükledim. GTA 5 CD'lerini takip yüklerken " Windows sabit disk sorunu algıladı. " gibi bir hata ile karşılaştım. İnternette baktım ve bu testin yapılması öneriliyor. Ben de Hızlı Tarama seçeneği ile yaptım ve bu sonuç çıktı. Bu durumda ne yapmam gerekir? Yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi günler.

sdsd.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2.55 sürümü eski. İmzamdan 5.60'ı indirerek test edin. Ayrıca Quickscan işaretlemeden yapın testi. Bir de Health kısmının SS'unu da paylaşın. Windows 8.1'de böyle bir sorun var mıydı?
 
Windows 8.1 değil yine W7 yüklüydü bilgisayarda. Health kısmında bir adet failed yazıyor sanırım. Bir de yeni harddisk almazsam ne olur? Çünkü bilgisayarı yeni aldım hard-disk var diye almadım. Tekrar masraf yapmayı istemiyorum ki yapamam da.
 
Misafirimiz vardı özür dilerim :/ Çocuk vardı onunla oyun oynarken dalıp gitmişim. Dediklerinizi yapacağım ancak uzun sürüyor unutmazsam inşallah yükleyeceğim. Özür dilerim tekrardan.

Şu anda yapıyorum taramayı. Bitince fotoğrafı ekleyeceğim. Bir de benim HDD 750 GB. Önceden C-D-F olmak üzere 3 adetti. Şu anda sadece C ve D var. Toplamda C 208 D 195. Bu neden böyle?

Tarama tamamen bitmek üzereyken internet kesildi. Mesaj yazacaktım başka bir konudan dolayı ceza aldığım için yazamadım... Fazla beklemiş oldunuz farkındayım. Yeşil çıktı bir satırdan daha az kalmışken.
upload_2015-7-7_7-57-39.png


Buyrun bu da " Health " kısmının fotoğrafı. Bir de Sabit Disk'in sıcaklığını 30 derece olarak söylüyor HDTune Pro programı. Bu normal bir değer midir? Bilgisayarı yeni almama rağmen 2 eski parça var. Sabit Disk ve DVD okuyucu. İkisi de Samsung. Birinden böyle bir şeyler sürtüyormuş gibi bir ses geliyor. Nasıl tarif etsem bilemiyorum. DVD'den diyenler var Sabit Disk'ten diyenler var aklım karıştı. Arada hiç olmuyor aşırı sessiz oluyor arada da ses çıkarıyor. Aşırı rahatsız edici değil ama yepyeni bilgisayarda da böyle sesler gelince üzülüyorum.
 
Diske veriler hatalı yazılmaya başlamış ve CRC hataları oluşmuş. Disk bozulmaya başlamış olabilir. Quickscan işaretlemeden tekrar tarama yapar mısın 5.60 ile?
 
Mesajlarınızı geç görüyorum , yaptığımda ekleyeceğim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı