GTX 960M ani FPS düşüşü sorunu

Fatihh25

Hectopat
Katılım
28 Temmuz 2015
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler laptopumda 960m grafik kartı ile LOL, ETS2 gibi oyunlara girerken bir anda FPS düşüşü yaşıyorum. Sonra hemen kendine geliyor bu çok can sıkıcı oluyor. Örneğin LOL 240FPS'te oynarken arada bir 20 olup tekrar düzeliyor. Seçeneklerden grafik kartını nvidia yerine intel entegre grafik kartına çevirdiğimde 70 almaya baslıyorum ama ani düşüşler hiç yaşanmıyor. Bu sorunu nasıl çözerim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıkları kontrol et oyun esnasında. Msi afterburner kullanarak da oyun içinde değerleri görebilirsin. Benim tahminim işlemcinin hızını düşürmesi. Throttlestop programını kullanarak bunun önüne geçebilirsin. Ama başka bir nedeni de olabilir. Arka planda çalışan programları kontrol et. Fazla cpu kullanımı görürsen o programdan kurtulmaya çalış.
 
O ozellikte bir laptopun lol gibi bir oyunda gram kasmamasi gerek.Bence direk 960m serisinde bir sorun var.Win vista gibi düşünün.Bu benim dusuncem çünkü genelde herkes ayni sikayeti veriyor bu ekran kartinda.O ozellikte pc ile lol-cs.go-overwatch acip stream yapanlar var(ayni anda).(mobilim yazim yanlisi olabilir kusura bakmayin.)
 
Laptop'larda sınırsız fps çabuk ısınmasına ve makinenin ömrünün kısalmasına neden olur. FPS 60 ve 70 civarına sabitleyin. (Her oyunda yapın bunu) Ayreyten laptop sitesinden güç performans programı mevcutsa indirin. Yada güç ayarlarını oto ayarlayan exeler oluyor. Bunları sürekli ara ara siteye bakarak kontrol edin. Ayreyten ayarları aşağıdaki gibi yapın.
Ekran Görüntüsü (10).png

Ekran Görüntüsü (13).png

Ekran Görüntüsü (12).png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı