Windows XP kurulum sonrası siyah ekran hatası

Enesx12x

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2015
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İkinci defa bu konuyu açıyorum benim bilgisiyarım 15 yıllık PC. O yüzden xp yapmam gerekiyor. Windows xp boot olmuyor kurulum dosyalarını yükledikten sonra yeniden başlatınca sıyah ekranda işletim sistemi yükleme hatası diyor. Windows 7 şu an bilgisiyarım. Windows 8.1 de bilgisiyarıma olmuyor. İşlemciniz nx desteklemiyor diyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada Win 7'de Aero özelliği olmuyor.

Sistemim:
İntel Pentinum 4 ht 3.00 GHz
2.00 GB RAM
256 MB Radeon 9250 ekran kartı
Recep Baltaş,
 
Abi 15 yıllık bilgisayarı ne yapıyorsun! Onu sat bir antikacıya, oradan gelen parayla iyi bir sistem alırsın :saçma: Şaka bir yana format diskinizi değiştirip deneyiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS'u güncellemeni tavsiye ederim. Yeni işletim sistemleri kullanmak için birkaç ayar yapman gerekebilir. İşlemci Prescott ise adam olabilir ama benim gibi Northwood kullanıyorsan işin zor, pek fazla seçeneğin yok. :)

Ayrıca Radeon 9250'nin Windows 7 veya 8 sürücüsü yok diye biliyorum. Yani ekran kartını da değiştirsen iyi olur. 50-100 liraya HD 3850 falan alırsan işini görür. (y)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı