MSI 970 gaming anakart mb thermal design doesnt support over 200w CPU hatası

keremgure

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2013
Mesajlar
10
Bugün ms.30 BIOS güncellemesini yaptıktan sonra BIOS yüklenirken mb thermal design doesnt support over 200W CPU hatası veriyor. Önceden hiçbir sorun yoktu. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı? Teşekkürler.

Sistem:
MSI 970 gaming anakart
AMD Fx 9590 işlemci
Gskill RipjawsX DDR3 2133mhz 2x4GB RAM
MSI GTX960 ekran kartı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey soracağım, bende de aynı sistem var ama işlemci W düşük bir işlemci takıp güncellemeyi tamamlayıp tekrar eski işlemci takmak sorunu düzeltmez mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef anakart işlemciye max 200W işlemciler takılıyor 990 çipsetli bir işlemci almanı öneririm.

Dedigin yöntemle anakartı yakma ihtimalin yüksek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim. Olumlu sonuç oldu . Öncelikle anakartın soket yapısına uygun bir işlemci ile açılışı yaptım sonrasında aralık ayı güncellemesini kurdum sonucunda ise fx9590 işlemciyi taktım ve normal birşekilde çalıştı. ( kullandığım düşük watt lı işlemci amd athlon 2 x240 2.8 çift çekirdek işlemci kullandım 2. Elcilerden çok ucuza bulabilirsiniz ) aralık ayı güncellemesini tekrar usb bellekle kurmanız yeterlidir.
 
Son düzenleme:
İyi günler arkadaşlar bu gün sistem parçaları elime geçen pc'yi topladım. Fakat söyle bir sorunla karşı karşıya kaldım "mb thereal design doesn't support CPU over 200w!" bu sorunu bios dahi gelmeden karşıma çıkıyor ve 5 sn sonra pc kendisini kapatıyor. Pc sistemini yeni topladım ve daha öncede msi 970 gaming modelinde bu işlemcinin testlerini gördüm ve böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarından msi 990 gaming modelini videodaki tavsiyeler üzerine aldım. Şimdi ise böyle bir problem ile karşı karşıya kaldım. Bana bu konuda yardımcı olabilicek birisi varmı forumda? Bios'a girmek için elimde uyumlu çoook çoook güçsüz bir işlemci var fakat biostan sonra bunu nasıl çalıştırabiliceğime dair bir yol bulamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum...​
 
Anakartına uyumlu bir işlemci tak 200 w altı bunu yaparak açıldıktan sonra bios sürümünü düşür düşürdükten sonra tekrar tekrar fx 9590 ı tak çalışır
Ama bu sadece kış aylarında işe yarıyor sebebi havadan dolayı işlemci fazla ısınmıyor ama yazın oyun oynadığında yada işlemciye yüklendiğinde bilgisayar kitleniyor. Tek çözüm değiştirmek basta hata yaptım msı anakart istediğim için denedim sonuç bu.


ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400MHz(O.C.) Anakart - Vatan Bilgisayar

Şuan bu anakartı aldım kargoda sonuçları denedikten sonra yazarım.
 
Merhaba

MSI 970A-G43 anakartım var hemen hemen aynı bileşenler aynı sorunu yaşıyorum hangi bios update sürümü kursam sorın çözülür?
 
Zaten 9590 almanız saçmalık i3 belkide pentium seviyesindeki işlemciyi stok fansız direk sıvı soğutmayla yolluyorlar ve 220 watt tüketiyor birde i5 seviyesinde çok garip :D anlamışsındır umarım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı