Bilgisayar programcılığı okurken ne yapmalı?

Katılım
16 Eylül 2015
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, endüstri meslek lisesi Bilişim sistemleri / Veri tabanı proğramcılıgı mezunuyum (C# ,access,mssql,asp.net) ağırlıklı dersleri gördük. Bu sene istanbulda bi vakıf üniversitesi bilgisayar programcılığına yerleştim. Okuldan arta kalan zamanda maximum kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım, ne önerirsiniz ? Şimdiden teşekkürler.
 
Ben bir programcının birazda elektronikten anlaması taraftarıyım.Eğer elektronik bilgin yoksa biraz elektronik bilgisi edinmeni önerebilirim.En azından pc parçalarının çalışma prensiplerini vs.. öğrenirsen iyi olur.İlerde bu parçalarla iletişim kurup bunla ilgili işlemler yapacak bir program yazarsan işine yarar.Bunun dışında web programcısı olacaksan eğer bilmiyorsan html-css-javascript öğrenmeni öneririm.Html ve css çok basit dillerdir zaten .İyi derece web sitesi tasarlayabilmek her zaman bir artıdır ek bir gelir kaynağı olabilir.Bunu yapan tanıdıklarım var :D Bunun dışında arkadaşın dediği gibi öğrendiklerini her zaman minik olsak bile projelerle uygula.Hem belli mi olur bir projen sana iyi bir para yada iş imkanı sağlayabilir. Ha bide bilmiyorsan hemen ingilizce öğren.Programlama dünyasında birşeylerin uzmanı olmak istiyorsan ingilizce bilmek başta gelir onsuz olmaz.
 
Degerli yorumlarınız için teşekkür ederim elektronik bilgim arduino orta seviye biliyorum.Şuanda web programlamaya html den başladık php ye geçicez.Programlama olarak C dilinden başladık.Hafta içi 2.5 gün hafta sonu 2 gün boşlugum oluyor bu vakti en iyi şekilde degerlendirmem gerekiyor bunun için söylediklerinizi uygulayacam ekmelek istediginiz bişey olursa cevaplarsanız şimdiden teşekkürler.

Aslında haftada 4.5gün(pazar dahil) boşlugum oluyor.Yazılım üzerine çalışabilecegim bi iş imkanı varmı? Not:istanbulda yaşıyorum.
 
Ben 6 yıl programcılık okudum Lise dahil. Ama hiç bir şeyi derse öğrenmedim. Çünkü çok saçma işleniyor dersler. İşlerini yapmıyorlar. Bakın bu böyle şu şöyle diyerek geçiyorlar. Kolayı varken uzun uzadıya anlatıp kafa karıştırıyorlar.
Örneğin: C#'dan veritabanına bağlanıp, veri kaydetmek için bize 200 satır yazdırdılar.
Halbuki adapter ile 2 satırda bunu yapabilirsin.
4 satırda güncelleme, 8 satırda silme 15 satırdada satış bile yaptırabilirken 200 satır sadece ekleme için çok gereksiz geliyor bana.
 
Yorumun için teşekkürler.Söylediklerine katılıyorum geçen gün hoca derste if else yi anlatıyor if else nin mantıgını bilmeme ragmen hocayı anlattıklarıyla anlamamaya başladım kafa karıştırma olayı var.
 
İşin sadece programcılık tarafını öğrenince tek sınıfla bütün programı idare etmeye çalışabiliyor insan. Ancak işin içine mühendislik de girince kodları belli mimarilere uyup birden çok sınıfa bölüp çok daha rahat çalışabiliyorsunuz o kodlar üzerinde. Derslerde OOP gördünüz mü bilmiyorum ancak çok iyi öğrenmen gereken bir konu bu. Bir de ileride tam olarak ne yapmak istediğine karar vermen gerekiyor. Eğer bir şirkette programlar yazmak istiyorsan işin Yazılım Mimarisi tarafına da bir bak derim.
 
Merhaba şuanda Java OOP yapılarını görüyoruz üstüne koymaya çalışıyorum şuanki hedefim okul ortamamı yükselterek dgs için ekstra gelecek puanı almaya çalışıyorum.Dgs için tavsiyeleriniz varmı ? Bilgisayar mühendisiligi olursa bu meslegi en iyi şekilde yapmanın yolları nedir şimdiden tamamlayabilecegimiz şeyler varmı ne önerirsiniz teşekkürler
 
Bu aralar eleman alımları başladı. İş araştırmanı ve maddi yönü pek düşünme. Kendini eğiteceğin bir yer bulabilir isen çok iyi olur. İlan sitelerinden araştırabilirsin. Güzel boş zamanın var. Bu zamanı iyi değerlendirir isen çok büyük bir adım atmış olursun. İş bulur isen çalış. Bulamaz isen sürekli pratik ve araştırma yapmanı öneririm. Kendi imkanların ile proje geliştir. Projeyi geliştirmeye çalış. Hocaların ile konuş. Sana örnek proje söylesinler. O projeyi yapmaya çalış. Eğitim setlerini takip etmeni öneririm. Güzel hazırlanmış eğitim setleri var. Onları takip et. Bunlar önerebileceğim kaynaklar. Ücretsiz kurslar var. Onlara gitmeni öneririm. İmkanın var ise iyi bir kurs araştırıp gidebilirsin. İSMEK kursları var. O kurslara bakmanı öneririm. Başarılar dilerim.
http://ismek.ibb.gov.tr/default.aspx
Khan Academy
Çizgi TAGEM
Microsoft - Açık Akademi
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı