Çözüldü MSI Z97A Gaming 9 AC/ACK, Z97A Gaming 7 Hackintosh Uyumlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

JustStreamingAA

Kilopat
Katılım
1 Ağustos 2015
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Merhaba,
Msi Z97A Gaming 9 AC/ACK, Z97A Gaming 7 bu anakartların hackintosh uyumluluğu var mı? Z97 gaming 3, 5, 7 uyumlu görünüyor ama bu kartlarda durum ne?
 
Bu kart Hackintosh için uyumludur.
 
Peki z97a gamin 6 için bir rehber var mı bende ml2 ve el capitan usb boot hazır ama boot edemiyorum yardımcı olabilecek bir rehberde bulamadım =/
 
Evet oradaki uygulamayı gerçekleştirdim başarılı olmadı sağolun
 
Aldığın hata nedir?
 
MSI Z97A Gaming 6 Anakart
İ5 İntel 4456 3.2 Ghz İşlemci
MSI Geforce GTX 970 Gaming G4
16 GB 1600 Mhz Ram
256 SSD Hyper-X
1 TB Toshiba Hard disk
1 TB WD Hard Disk

Genelde mac sistemini eski bilgisayarımda 8 yıldır kullanıyorum eski kaynaklardan öğrendiğim bir kaç metotla... Aslına bakarsan bir çok yol denedim daha önce, yani eski anakart modelimde mac kullanıyordum taki Z97A msi anakartların uyumlu olduğunu yabancı kaynaklardan tarzanca öğrendim ve Z97A Gaming 6 MSI anakartını alıncaya kadar, aldığım hatalara çok dikkat etmedim, en basitinden -v komutu ile inceleme yaptıgımda ********** yıldızla başlayan bir ekranda takılı kalması yada Apple simgesinin park edilmez işaretine benzer bir hal alması gibi... bir çok uygulama yaptım, tüm uygulamalar Teknopat rehberleri içine dahil. Uyguladığım tek başarılı yükleme sizin paylaştığınız " OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı " daki usb hazırlama klavuzu oldu. Buradaki raw uyumlu uzantıyı indirerek sizin belirttiğiniz şekilde yazdırdım USB belleğe. Tabi bunları yapmadan once araştırdığım bios uygulamalarını gerçekleştirdim, bios uygulamalarında Recep Baltaş ve sizin paylaşımlarınız etkili oldu. Hiçbir bios aynı olmasada gerekli yerleri kapatıp açarak uygulamayı yaptım. Linkini verdiğim sizin paylaşımınız olan RAW uzantılı imaj dosyasını USB belleğe yazdırıp, "ekran kartımı yok sayarak ki siz ekran kartlarının devre dışı oldugunu belirtmişsiniz", yüklemeyi başarılı bir şekilde tamamladım. Evet dedim Yosemite yüklendi ve çalışmaya başladı darken ekran kartım bootarg kısmında devre dışı başladıgını fark ettim, nvda_drv=1 komutunu denedim, o kısmı silerek sonra nvda_diseble=1 komutunu silip nvda_enable=1 denedim, sonra başka yöntemler denemeye devam etmeme ragmen bu seferde ekran kartımı etkin hale sokamadım ki MSI GTX 970 Gaming 4G mac uyumlu oldugu halde. nese sonra Clover bootloaderprogramında belirtilen UEFI ayarlarını uyguladıktan sonra ki Kabul olmadı, yinede USB bellekle açılış yapıyordum, buna razı olsamda bu sefer ekran kartım olan MSI GTX 970 Gaming G4 ekran kartımı aktif hale getiremedim, bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya çalışıyorum... Aldığım hatalar ki şuan elimde 4 farklı Mac USB Bootloader bulunmakta (ML2 - ML3U - Yosemite - El capitan) ve bir çok deneme yaptığım için kafam biraz bulandı, umarım yakında bunuda atlatacağım, pes etmiyorum. Geri dönüşleriniz için teşekkür eder MSI Z97A Gaming 6 anakartı ve MSI GTX 970 Gaming G4 ekran kartı için uygulama konusu açmayı hedef belirledim, bir yerlerde bana uygun komutlar ve uygulamar elbette var bunu hissediyorum =) yakında bu sorunları atlatıp bu anakart ve ekran kartının devreye alındıgı temiz kurulumlar içinde bir rehber oluştururuz. =)
 
Son düzenleme:
Yeni nesil Grafik Kartlarını OS X native olarak tanımıyor. Bunun için bu kartları devre dışı. Bunları kullanmak için ise NVIDIA' nın Web Sürücüsünü kullanmalısın. Şurada ki konuda ki cevabımı bir incele istersen.
EL Capitan kurulum sonrası Nvidia ekran kartı 3MB
 
çok üzgünüm sürücüyü yüklerken aldığım sıkıntı fotoğraftaki gibi, ayrıca geforce sitesinden GTX 970 için güncel bir driverda bulamadım. Yani Mac için birşey yok. Acaba sistemi güncellesem olurmu dicem Killer Ethernetimi tanıtamadım gerekli kextleri yüklediğim halde, başka bir pc den yazıyorum =) Sizin verdiğiniz El capitan için galiba yosemite için uygun olan driver hangisi nasıl çözebilirim onu, daha yosemite yüklemede sıkıntılıyım el capitan için sonra uğraşacagım. =)
 

Dosya Ekleri

  • IMG_0841.JPG
    IMG_0841.JPG
    359,5 KB · Görüntüleme: 180
Web Driver uyumlu değil sorunu için sistem SMBIOS değiştirmelisin. Bunun için Config.plist dosyasını Clover Congfigrator ile aç ve SMBIOS sekmesinde Sihirbaz Çubuğu simgesine tıklayarak yeni bir cihaz kimliği yarat. Ethernet sürücün nedir? Senin kullandığın kext nedir?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı