3000~3500 TL Skylake Sistem Tavsiyesi

Fuzzy Duck

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2015
Mesajlar
43
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Almanca Öğretmeni
sistem jp.jpg



Merhaba arkadaşlar 3000 liralık bir bütçem var elimde 5 senelik eski kasamda bulunan WD 1.5TB 7200rpm bir harddisk bulunuyor yeni kasamda da bu parçayı kullanmayı düşünüyorum. Bu sebeple yeni bir harddisk almayacağım.

İlk sorum 3000 liralık sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Bütçemi 3500 liraya çıkarabilme imkanım olabilir bu bağlamda ekran kartının bir üst modelini tercih ettim. Diğer sorum ise ekstra 500 lira ile ssd ve ilave ram almam sizce daha mı verimli olurdu?

Not: Bu sisteminde beni 4-5 sene daha götürmesini umuyorum.
 
Anakartı B150M Bazooka ile değiştir ve SSD al.
 
Eki Görüntüle 120261 İleride i5-6600k veya i7-6700k alıp overclock yapabilmeniz için anakartı Z serisinden seçtim.
Güzel bir sistem olmuş. Ekran kartı olarak asus strix serisinden düşünüyorum araştırmalarıma göre bu fiyat aralığında en stabil performans ve en iyi soğutmayı onlar sağlıyor.
Dark kasalar ve sandisk ssd ler hakkında pek bir bilgim yok sanırım araştırmam gerekicek.
Onun dışında ddr4 ile 3000mhz bellek değerlerinin üstünü görebildiğimiz dönemde 2133mhz değeri ileride sıkıntı yaratır mı? Daha yüksek mhz değer seçeneği önümüze sunulmuşken bunu kullanmalı aslında gerçi bu ne derece önemli bir fayda sağlar o konularda pek emin değilim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Anakartı B150M Bazooka ile değiştir ve SSD al.
micro ATX lere karşı büyük antipatim var ayrıca sistemin altında kalmaz mı
 
Son düzenleme:
RAM'ler 2 modül olduğu için 2133*2'den 4266 MHz Bus hızı sunar, o konuda sıkıntınız olmasın yani, daha rahat OC edebilmeniz için RAM'leri bilerek 2 modül seçtim.
Ekran kartı olarak ASUS marka da alabilirsiniz, ben fiyatı daha ucuz diye GIGABYTE seçtim.
SSD olarak Sandisk seçtim o fiyata sadece onu bulabildim, hem fiyatı ucuz, hem kapasitesi yüksek, kötülediler. Sanki adı sanı yeni duyuluyor markanın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı