Sistem düzgün kapatılmadı uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşaretli değil. Tıklayıp tiki kaldırınca öyle gözükmüş. Tamam birdaha deneyeyim 5.60 sürümüyle.

Ekran Görüntüsü (4).jpg
 
İşaretli değil. Tıklayıp tiki kaldırınca öyle gözükmüş.
Tıklamışsın yalan söylemeyin. Tik olmadan taratın. HDD sorunu var zaten taramasan da olur. Değiştirin. Sata kablosu vs. de yerlerini değiştirip dene.
 
Hocam bu sorun zaten pcyi aldığımdan beri var yani yaklaşık 2 yıllık. Birtek siz bu kadar ilgilendiniz çok sağolun. Hdd'nin sorununu nasıl anladınız? Bize de söylerseniz bilgilenmiş oluruz. Bu sorun ne gibi etkiler doğurur. Yakın zamanda ssd almayı düşünüyorum.
Kablo değişimiyle olacağını zannetmiyorum.

Ekran Görüntüsü (5).jpg

Hocam pc'nin geç açılması oyunlardaki anlık donmalar, oyunlarda anlık gpu kullanımı düşüşleri ; Hepsi HDD yüzünden kaynaklanıyorsa senin sayende çözmüş olacağım. İnşallah haklısındır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun ne gibi etkiler doğurur. Yakın zamanda ssd almayı düşünüyorum.
Her şey yapabilir. Donmadan tut pc açılmamasına kadar. SSD alacaksan boşa HDD alma o zaman. Tabi SSD alınca kullandığın HDD'yi sökmen lazım sökünce alan gereksinime ihtiyacın yok ise sorun yok varsa yeni HDD yine alman lazım.
Hdd'nin sorununu nasıl anladınız? Bize de söylerseniz bilgilenmiş oluruz.
Yukarıda resimde kırmızı işaretli bölümü görmüyor musunuz? Sıcaklık sorunu var gözüküyor bu sorun ya kablodan ya anakart yanlış bilgilendirmesinden yada HDD gerçekten sıcaklığı artmış ancak sensör belirtmediğinden olur.
Normalde o model HDD sağlam olur ancak aldığından beri hata varsa sana fabrikasyon hatalı ürün gelmiş olabilir ilk zamanlarda konu açsaydın değişim talep ederdin. Garantisi varsa gönderin yukarıda resimlerle birlikte.
 
Hocam çok sağolun. Ama şöyle bir olay daha var; Heaven benchmark'ta benchmark yaparken ekran kartı sıcaklığı 5000 derece gözüküyor; (Amd driverda ve speecy, system hardware monitör, Aida64 adlı programlarda 38 derece gözüküyor) yine yazmış olduğum programlarda anakart sıcaklığı 120 derece gözüküyor.

Yani şimdi burada hem ekran kartı, hem anakart, hemde HDD bu değerleri göstermesi bana aslında anakart mı bozuk falan diye düşündürüyor. Sizce bir SSD alıp tekrar mı test edeyim yoksa anakart değişimine mi gideyim? Teşekkürler tekrardan.

Ekran Görüntüsü (7).jpg


IMG_20151129_225031.jpg


Ekran Görüntüsü (6).jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'um güncel hocam. 1103 versiyonu zaten en son çıkanı. Yalnız şöyle bir olay var. Acaba bios kaynaklı bir sorun mu vardır diye bios pilini çıkarıp 5 dk bekledim. Pili takıp tekrar açtım ve bios hala aynı sürümde. Yani sürüm pc'yi aldığım ilk sürüme dönmemiş.

Burada size güvenip bir karar vereceğim. Kanımca anakart bozuk ve sistemin stabilitesini bozuyor, diğer sistem elemanlarını sanki bozukmuş gibi gösteriyor. Yada HDD bozuk diyorsunuz. Şimdi sizce SSD alıp sorun hala yaşanıyor mu diye yine bakayım mı? (SSD zaruri değil. Hem hatayı tekrar yapıyor mu diye test etmek hemde hız artışı sağlamak amaçlı)

Yoksa anakart değiştirip aynı HDD'yi tekrar test mi edeyim? SSD'yi alınca hala aynı sorun devam ederse bu sefer son olarak anakart değişimi kalacak.

Anakart bozuk ise SSD + Anakart = 600 (SSD'yi alınca belli olacak, bu yüzden birde anakarta para verceğim),

HDD bozuksa anakart = 400 lira (HDD sağlamdır deyip bir kumar oynamak ve direkt anakart almak). Tam bir çıkmazdayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pili takıp tekrar açtım ve bios hala aynı sürümde, yani sürüm pcyi aldığım ilk sürüme dönmemiş.
Bios sıfırlama ile zaten bios silinmez ayarlar silinir yanlış biliyorsun demekki.

Diğer soruların için şöyle diyeyim: İlk olarak almak yerine bir bilgisayarcıya götür başka HDD ile denesin. Düzelmezse orada elinde kart vardır orada da anakart dener kontrol edersiniz.
 
Bios sıfırlama ile zaten bios silinmez ayarlar silinir yanlış biliyorsun demekki.

Diğer soruların için şöyle diyeyim: İlk olarak almak yerine bir bilgisayarcıya götür başka HDD ile denesin. Düzelmezse orada elinde kart vardır orada da anakart dener kontrol edersiniz.
Murat hocam tam manasıyla çuvalladım. Sizinle beraber HDD'nin bozuk olduğunda karar kılmıştık. Dün Kingston furyx 240 gb SSD alıp pc'ye ekledim. Eski HDD'ye format attım. SSD'ye Windows'u kurdum. Malum Windows düzgün kapatılamadı hatası yine var :( Sistem artık yavaş açılmıyor yada siyah ekranda beklemiyor. Kasanın power tuşuna basmamın arkasından 15 sn sonra Windows açılmış oluyor ama güvenilirlik izleyicisinde Windows düzgün kapatılamadı uyarısı yine var.
Şimdi size şunu soracağım. Pc'ye kurulu olan Windows hazır kasa olarak geldiği için oem lisanslı. Oem lisans kaynaklı bir sorun olabilir mi? Yoksa artık son çare anakart mı değişecek?

Hocam birde sizden ricam bu konuda tecrübeli bir moderatör yada yönetici varsa, yardımı dokunabilecek birisi lütfen bir el atmalarını söyler misiniz? İnanın artık Windowsla uğraşmaktan gına geldi.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı