Bisiklet Temizleme Araç Gereçleri

Scorpions

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2014
Mesajlar
1.169
Makaleler
4
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar siz bisikletinizin kadrosunu, viteslerini ve frenlerini ne ile temizliyorsunuz? Bir de kullandığınız kaliteli, suda akıp gitmeyen yağ öneriniz var mı?
 
Genelde bisiklet bir kere yağlanıp 2-3 ay yağlanmamak istenen şeyler. Bisikleti uzun süre yağsız bırakmak yani yağını değiştirmemek performansı ve akıcılığı düşünüyor. Hatta daha üst düzey bisiklet binicileri bisikletlerini her sürüş sonrası temizleyip tekrar yağlıyorlar. Ben her hafta yağlıyorum. Yağ olarak Format diye bir yağ var hem Türk malı hemde güzel bir yağ. Zefalin yağını kullanan bir abim hiç memnun değildi tabi her ürün için konuşamam ama formatı önerebilirim. Hem temizleyici hemde yağlayıcı bir malzeme format ve çok ucuz. Sanırım 5 tlydi sprey kutusu. Yağlama yaparken disklerinizden uzak kalmasına dikkat edin. Ben rüzgarlı bir havada bisikletimi yağlıyordum ve sonrasında ön fren performansım düştü.
 
Islak havalar için Zefal WED Lube kullanıyorum, Zefal DRY-WED-PRO modelleri on numara fiyat/performans ürünleri, kullanıma bağlı olarak alabilirsin, PRO 4 mevsim gibi bir şey ancak sürekli ıslak hava kullanacak adam WED Lube almalı.

WD40 veya farklı bir temizlik solisyonu sıkarken mutlaka balataları çıkart, çok net bir uyarıdır.
Fren kaliperlerine sıkacağın yağ sökücü pisliği balatalara iletebilir, balatalar 1 defa o yağı emince eskisi gibi tutmamaya başlar bilgin olsun.

Temizlik işlemine başlamadan önce balataları çıkar, takoz yerleştir araya. Daha sonra temizliği yap ve rotorlar ve kaliperleri temizledikten sonra balataları tak, montajı bitir. Mekanik disk fren kullanıyorsan pistonlar arasına takoz yerleştirmene gerek yok zaten.

Yağ sökücü ürünleri asla göbeklere uygulama, tüm yağı kurutup aşındırma yapar, rubleye yağ sökücü sıkarken göbek giriş noktalarını bir bezle kapat.
Yağ sökücü sıktığın yerin arka tarafına bir bez tut diğer elinle öyle sık, alışkanlık edin. Yoksa aynakola sıkacağın WD40 arka rotora kadar dağılabilir rahatlıkla.
 
Vites, fren, kadro gibi temizliklere gireceğin zaman komple söküm vs yapman lazım. Headsetlerin eğer rulmanlı değilse gres yağlarını temizlemeli, crank setinin gres yağlarını temizlemeli, frenlerin balatalarını söküp pası varsa pasını toz, ip vs gibi şeyler varsa onları temizlemelisin. Bunu yaptığın taktirde iş temizlikten ziyade bakımada girmiş oluyor.
Tahminimce sen sadece dış temizlikten bahsettiğin için soğuk değil, sıcak yada ılık bir su ile temizlemende yeterli olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı