GTX 980 Ti Coil Whine ve Garanti Sorunu

Katılım
13 Temmuz 2015
Mesajlar
540
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,

Sizlere sorunumu en açık şekilde anlatmaya çalışacağım.

Bundan yaklaşık 8 ay önce Sinerji Bilgisayardan bir sistem topladım. İmzamda sistemim yazıyor zaten. MSI GTX 980 Ti ekran kartım var. Ben aldığım zaman 980 Ti yeni çıkmıştı ve sadece 'stok' modelleri mevcuttu. Yeni janjan'lı modelleri çıkmamıştı. Dolar kuru da 2,370'di bu sebeple 2318 TL'ye ürünümü satın aldım.

Ürünümde 'coil whine' sorunu olduğunu farkettim ancak işlerim olduğu için ekran kartını bir türlü garantiye gönderecek vakti bulamadım. Sonunda geçtiğimiz cumartesi(6 şubat) sabahı ürünümü garantiye teslim ettim. Sinerji Bilgisayara verdim ve onlar benim yerime dağıtıcı firmaya ulaştırdılar. Kesin sonuç için ise 20 iş günü beklememi söylediler. Bekliyoruz.

Gelelim sorunuma;

Bildiğim kadarıyla Coil Whine'ın tamiri yok. Değişim yapılması gerekli. Ancak; firma bana bu üründen ellerinde kalmadığını ve artık üretilmediğini belirtti. Yani adamların elinde 'stok' model yok. Bu yeni janjanlı 3 fanlı modellerinden var. Şimdi; dolar kurunun da değişmesi ve ürünlerin arasında 1000 TL(faturam 2318, şuan fiyat 3100-3200 falan) kadar fiyat farkı olması sebebiyle; benden para talep edebileceklerini söylediler. Ben para falan ödemek istemiyorum kardeşim. Ben ürünümü almışım. Hatalı olması benim suçum mu? Bana yeni ürün vermeleri gerekmez mi? Ya da para iadesi yapacaklarını söylediler. Eee tamam da para iadesi yaparsan ben yine gidip aynı paraya 980 Ti alamıyorum ki. Mağdur oldum resmen. Sözde 3 yıl garantili? Bunun neresi garanti?Gerekirse mahkemeye gideceğim. Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Tüketici haklarına başvurmayı deneyebilirsin. 8 ay uzun bir süre, senin aleyhine bir sonuç oluşturur mu bilmiyorum. Şuan yenisini alamıyor oluşunuzun sebebi bu kadar beklemeniz. Umarım sorununu elinden para çıkmadan halledebilirsin dostum, kolay gelsin.
 
Coil whine nedense şu son 1-2 yıldır çok gündeme gelmeye başladı benim r9 280x ekran kartımdada mevcut ancak bence sadece abartılıyor.Ancak sistemden beklentiniz sessiz kasa, sessiz bileşenler ise coil whine sinir bozucu olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı