TEOG Alınan Puandan Daha Yüksek Liseye Girme

ylmz1907fb

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2015
Mesajlar
17
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Teog, 2 dönem toplamı ve okul puanları eklendiğinde 432 puanım oluyor. İstediğim lise 444 ona giremeszem o lisenin bir tık altında 415 civarı puanda lise var. 17 puan fark olduğu için ona gitmek istemiyorum. 444'lüğe girebilir miyim? Kontenjan, puan düşmesi falan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ilk öncelikle okula çok takılma, senin soruna gelmek istiyorum. İstediğin okulun alıcağı öğrenci sayısı 100 olsun atıyorum. O okula girmek için 100. olman gerek eğer 101. olur isen başka okula girmek zorunda kalırsın. En başta dediğim gibi okula çok takılma zaten yeterince yüksek puan almışsın Fen'ede girmeyi ver 1. en iyi okula girme 3. ye gir 4. ye gir. Ekstra olarak istediğin okula giremez isen nakil yapabilirsin. Şunu da söyliyeyiğim her okulda işlenen konular aynı. Değişen hocanın tarzı, öğrenciler, yeri ve bina. O yüzden okula takılma.
 
Eğer 5 puan falan fark olsa nakille girebilirsin diyeceğim ama arada 12 puan var. Bizim okulun taban puanı 470 idi. Nakille en son 465 ile almışlardı.
 
Pek bilgim yok ama ama kontenjan ile girebilirsin veya yinede tercihlerine istediğin liseyi eklersin oraya gidemezsin ama başka lisede aldığın notlarla teog notunu yükseltip 2. dönemde nakil verip gidersin.
 
Okulun puanı 444 dediğin geçen senenin puanı yada ara nakil puanıdır. Oynamalar olur puanlamada, kontenjan genişse şansın yükselir.
 
Bende de aynı durum var istediğim lise 449 ben ise 445 aldım napacağım ailem beni 465 puanlık lise tutturduğumu zannediyor birde.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı