Monster A5 v6.1.3 Oyunlarda Fan Sesi Sorunu

mustafaf94

Hectopat
Katılım
18 Mart 2014
Mesajlar
238
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce bu bilgisayarı satın aldım. Fan sesi boşta iken falan çok sessiz fakat herhangi bir oyuna girdiğimde 15-20 dk'dan sonra turbo moda alıyor kendisini ve çok gürültülü oluyor. Oynadığım oyunlarda ağır oyunlar değil dota2, cs go falan. Oyun esnasında bu turbo modu kapatmanın bir yolu var mıdır acaba ?
 
Öncelikle fan sesi laptoplar için normaldir fakat siz msi afterburner ile sıcaklık değerlerini izleyip yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Benzer durum bana oldu. Şuan fan hızı otomatik ayarlarda memnunum.(sıcaklık promlemi yaşamıştım)
 
Hocam programı ancak kullanabildim , ss de aldım fakat atamıyorum nedense. Herneyse söyle seriden yazayım. Gta 5 de high ayarlarda 40 fps , mediumda 55-60 arası alıyorum , fanlar turbo modda 65-70 derece arası oluyor fakat sorun su ki turbodan baska moda alamıyosun yada ben yapamadım henüz. Ayrıca dota2 oynuyorum orda da yine 70 derece civarı oluyor sıcaklık turbo modda ve 70-80 arası fps alıyorum. Dediğim gibi hangi oyunu acsam turbo moda geçiyo 10-15 dk sonra ve cidden turbo modda cok ses oluyor . Telefona indirdiğim bi uygulama ile desibel değerlerinide ölçtüm fakat ne kadar doğrudur bilemiyorum . Turbo modda 50 db civarı dolanıyor.

Normal kullanımda ses 0 a yakın , normal midir bilmiyorum cpu sıcaklıgı 70-75 lere kadar çıkıyor sonra 1 dk falan fanlar sesli çalışıp tekrar sessizleşiyor.
 
Sistem öyle çalışmak zorunda aksi halde aşırı ısınma meydana gelir ve bilgisayarınız geri dönüşü olmayacak halde zarar görebilir. Yani buna karşı yapabileceğiniz bir şey varsa bile kapatmayin.
 
Hocam normaldir kafana takma . Beğenmediğin csgo full ayarlarda o pc nin anasını ağlatır :)

Abra a7 kullanıyorum full ayarlarda işlemci 85-91 arası geziyor haliyle fan son devirde çalışıyor . Ekran kartı ise 85 89 arası çalışıyor . Bunun için servise gönderdim anakar değişti ama gene aynı . Yani bunun bir çözümü yok . csgo girdikten sonra fps'yi 70 veya 65 'e sabitle ısınmanın önüne geçmiş olursun, haliyle fan sesinden biraz kurtulmuş olursun . Olay şu aslında işlemci fazla ısındığından fan son devir çalışıyor .
Monser kullanıyorsan sürekli kendine çözüm üretmelisin ve sana bir tavsiye bilgisayarını mümkün olduğunca servise göndermemeye çalış . Yoksa birdaha belini doğrultamaz, bilgisayarın senden çok serviste zaman geçirir . Sende teselli olarak kendine "ne hızlı servis 1 haftada teslim ettiler" dersin :)
 
Şu işlemci ısınma problemi bendede var cs go da 68-72 derece civarı nfs 2016 da 75 80 derece civarı gezio . Yani bende servise yollasam mı diye düşünüyordum fakat daha ürünü alalı 1 ay olmadı bile yani termal macunu falan yenidir zaten diye düşündüğümden pek çözüm olacağına inanmıyorum ondan şuan için sıcaklığıda fan sesinide takmadan oynuyorum.
 
Hocam 82 falansa hiç sesinizi çıkarmayın . Birde sizden ricam çözünürlük fhd yapıp diğer ayarlarıda en full yapıp denermisiniz oyuna girdikten 50 dk sonra falan ölçüp söylermisiniz . Ben 90 92 derecelere çıkıyor . Ve elinden geldiğince servise vermemeye çalış eğer bir sefer servise verirsen artık bilgisayarını kurtaramassın tecrübelerimle konuşuyorum :)
 
Hocam normal benimki o derecede dursa çok sevinirim :D

87-92 gidip geliyor benimki .

Servise yollarsan başına gelecekleri söyliyeyim sana , Anakart değişecek ve muhtemelen başka bilgisayardan çıkan bir anakart takacaklar . Ondan sonra sorunlarının ardı arkası kesilmeyecek ufak bir sorunun olsa bile kafana takılacak , servise vermeden önce yoktu diyeceksin . Verdiğin ısı değeri oyun oynarken gayet normal . Birde ölçerken msi afterburner kullan ve 1 saat oyun oynadıktan sonra bak . Bende ilk 30 -40 dk 80-85 arası sonrasında 90'a kadar çıkıyor .
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı