Ve GTX 1080'nin Beklenen Türkiye Fiyatı !

@SerhadTuran

Evet çok mantıklısınız müthiş bir ekonomimiz var ki dolar 3 lira. Hangi sanayiden söz ediyorsunuz, hangi üretimden söz ediyorsunuz? Eh zaten sıfır üretim var demiyoruz bizde. Ama yeterli mi değil? Bende bir öğrenciyim. Ve saydıklarınızın aksine zıt ve başarılı bir öğrenciyim. Ancak yinede sizin öğrencilerinizi suçlamanıza katılmıyorum bu dışa bağımlılık konusunda.

Hocam en başında, eğitim sisteminin ağzına eden kim? Bunu sorgulamak gerekli. İkincisi, bilim üzerine eğitime ne kadar değer veriliyor ki bu ülkede? Şöyle kaliteli bir anadolu, fen lisesinde dahi doğru düzgün bir fen laboratuvarı bulamazsınız. Bütün eğitim teorik düzeyde tamamen. Ve artık okul öğretmeni kadrolarıda ciddi bir şekilde vasat. Zaten bu nedenle öğrenciler kendileri ekstra para verip dersanelere gitme ihtiyacı duyuyor. Onlarda keriz değil boşa para vermeye bayılmıyor.

Yani senin bu gurur duyduğun ülken öğrencilerine hangi imkanı sunmuşta sen genç beyinlere bu kadar çabucak "beyinsiz" muamelesi yapabiliyorsunki? Bunları söylemeden önce bir tartıp düşünmek lazım. Anca otel kalitesinde imam hatipler açılsın, ilahiyat okunsun. Bırakalım laboratuvarların duvarları dökülsün. Sonra öğrencilerimiz çok kötü olsun. Düzgün bir eğitim anca zaten üniversitelerde falan başlıyor ülkemizde. Oda anca ya isim yapmış özeller yada boğaziçi-odtü-itü ayarında devlet üniversiteleri. Oraya girenlerde zaten kendilerini geliştirince Türkiye'de durmuyor. Zaten neden dursun keriz mi? Bu ülke dağa taşa yatırım yapmaktan başka ne sunacak ona? Gitsin yabancı bir ülkeye daha çok değeri bilinir onun. En basitinden "Fizik" bölümünü ele alalım. En sevdiğim fen bölümü ve dersidir, yurtdışında Fizik okuyanlar çok saygın insanlardır büyük değer verilir. Türkiye'de fiziğe bakış açısını düşünelim; "aman napacan anca öğretmen olursun."

Zaten en başında bu mentalitede insanlara sahip ülkeden bir şey bekleyemezsin. Dışa bağımlı olduğumuzda büyük bir gerçektedir en büyük çıplaklığıyla karşımızdadır, devir teknoloji devri bunu unutmayın. Savaşlarda dahi kas gücünün, insan sayısının bir önemi kalmadı. Ama biz ne yapalım zorunlu askerlik olsun, asker yetiştirelim paso. Çünkü sayımız ne kadar fazla ise herhangi bir nükleer savaşta o kadar az etkileniriz değil mi? Peh. Zaten Türkiye'nin şu anda hangi ülkenin kuklası olduğunu gözü açık olan ve gözlem yapabilen herkes açık ve net bir biçimde görebiliyor. Bizde de insanlar kendilerini hala "7 cihanın imparatoru" falan sansınlar. Milliyetçilikmiş dünyanın en gereksiz düşüncelerinden biri. Kendini başka bir ırktan, başka bir insandan bu derece üstün görebiliyorsan zaten, sıkıntı vardır. Dünyadaki gelmiş geçmiş en başarılı ve en büyük milliyetçi Adolf Hitler'dir. Ve bu insanın nelere sebep olduğunu, sonuçlarınıda hepimiz gayet iyi biliyoruz. Koşullar böyleyken ülkene bu kadar körü körüne bağlanmak yanlıştır. Objektif bakamamaktır. Tarihten ders çıkarmamaktır.

(Ek Olarak: Bir önceki mesajımda milliyetçilik ile ilgili yazdıklarımın üstüne buna tek karşı koyan kişinin avatarında Osmanlı bayrağı olması beni gerçekten hiç şaşırtmadı, ama bir şey söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, farklı düşüncelere saygım var, kendiminkinede saygı duyulduğu süreçte.)

Neyse konu çok saptı. Özetle biz önce bir kendi ülkemizi geliştirelim de, sağın solun firmasına laf atarız, şu anda adamlar satışa koyuyor değil mi yalnızca? Ürün kimin onların? İstediği fiyata koymaya hakları var mı? Var. Size zorla alın demiyorlar. Peki ya siz ne diyorsunuz: "Ya böyle fiyat mı olur Allah onları kahretsin." tipi şeyler. Madem bu kadar beğenmiyorsun bu durumu kendin yapta görelim o kartı. Ha bakıyorumda yapamıyorsun o adamların kartlarından başka çaren yok o yüzden de bu durum sinirlerini bozuyor peki ya neden? "Çünkü sen dışa bağımlısın arkadaşım." Aslında tüm olay bu paragrafta anlatıldığı kadar basit. Bu durum AMD içinde aşağı yukarı böyledir. Aynı ayarda aynı performanstaki kartlarının fiyatlarını git bir karşılaştır, aşağı yukarı aynıdır çok bir fark yoktur. Hele bazı durumlarda aynı performanstaki ürünlerde yurtdışında AMD bile daha pahalı olabiliyor, olaya küreselde yaklaşmak lazım. Ha 3-5 ay sonra ne olacağını bilmem ama Nvidia şu anki durumda daha elite bir firma gerek yazılım olsun gerek sunduğu teknolojiler olsun buda bir gerçektir. Dolayısıyla söylediklerimin Nvidia fanboyluklada bir alakası yoktur.

Sonra millet niye AMD FX, Pahalı Nvidia yerine daha uygun AMD alıyor diyorlar. Şu fiyatlara bak yazık valla.

Hocam işlemci konusuna girmeyelim o bambaşka bir konu, Nvidia ile alakası yok en başta. Tamam ekran kartları arası artılar ve eksiler tartışılır ancak Intel ile AMD'nin tartışılamayacağı su götürmez bir gerçektir. En azından Zen mimarili işlemcileri çıkana kadar böyle. Zen mimarili işlemcilerde de gerçi kimse kesin iyidir veya kötüdür yorumunu yapamaz bu saatte, çıkınca göreceğiz, o apayrı bir konu.
 
@Noctis Sevgili kardeşim kimse mükemmel bir ekonomiye sahip olduğumuzu ortaya atmadı, harp sanayimiz haricinde teknoloji alanında pek bir yere varabilmiş değiliz bundan 8~10 yıl öncesinde harp sanayisinde de dışa bağımlıydık şuan kendimiz üretebiliyor ve ihracat yapabiliyoruz.

Ancak teknolojinin diğer alanlarında halen dışa bağımlı durumdayız, ben temeldeki soruna sitem ettim ve etmeye devam ediyorum eğitim-öğretim sistemi denen bir şey Türkiye 'de mevcut değil örnekte verdiğim gibi elin oğlu bilgisayarı icat ederken bizimkilere öğretilen şey "Ali At'a bak!" 'idi.

Türkiye 'deki eğitim sistemi sınavdan yüksek alanı ver Fen-Anadolu liselerine puanı düşük olan öğrencileri Teknik ve Meslek Liselere doldurmaktan ibaret. Ülkenin neye ihtiyacı olduğuna dair planlama yapmadan, öğrencinin becerileri neye yatkın olduğunu belirlemeden manavdan karpuz seçer gibi tuttuğunu bir tarafa fırlatıyor. Türkiye teknik ve mesleki liseleri çöplük misali kullanırken, Avrupa ülkeleri o liselerden yüz binlerce mühendis çıkarıp kendilerini geliştirmek için kullanıyorlar.

Peki Avrupa ülkelerinde eğitim sistemi nasıl?
Öğrenciler ilk okulu tamamladıktan sonra eğitmenler tarafından öğrencinin yeteneklerine ve başarılarına göre hangi bölümü tercih edilmesi gerektiğine karar verip ona göre öğrenciye eğitim verilir. Hangi mesleğe ne kadar ihtiyaç varsa ona göre öğrenciyi tabandan yetiştirilir.

Ülkemin öğrencilere hangi imkanı verdi de derken neyi kastettiğini anlayamadım? Okul, Eğitim Personeli, Ders için gerekli Araç-Gereç başka ne lazım? Yani devletin ne yapması bekleniyor da yapılmadı?" Şuanda ülkemin tek problemi eğitim sistemi bunun haricinde hiç bir eksik yok. Laboratuvar konusuna değişmişsin Fen liselerinde çok kapsamlı değildir bunun sebebi sosyal ve sayısal derslere ağırlık vermesidir. ancak meslek ve Teknik Liseleri bir gez derim A 'dan Z 'ye her bölümün Elektrik-Elektronik, Bilişim Teknoloji, Makine Teknoloji, Metal Teknoloji, Kimya Teknoloji vesair bölümlerinde her türlü araç-gereçleri mevcuttur.

Gelelim milliyetçiliğe ben sonuna kadar milletimin diline, dinine, tarih ve geleneklerine saygı duyar bunları yaşatmaya özen gösteririm. Milliyetçilik her insan evladında olduğu gibi bende de vardır, eğer milliyetçilik olmasa bugün ne bir ülke nede bir arada olan bir toplum bulabilirdin. Milliyetçiliği bir ırkın üstünlüğü olarak değerlendirmek ahmakça olur.

Konuya gelecek olursak NVIDIA kendi ürünün fiyatı belirlerken, Ülkemiz Vergiyi belirliyor bunda şaşırılacak bir şey yok, benim takıldığım nokta senin Nvidia 'ya ödediğin parayı sorgulamıyorsun da ülkene ödediğin vergiye daha doğrusu alıcı firmanın ödediği vergiyi sorguluyorsun.
 
Neyi var arkadaş 970 in, 390 ın. Böyle her yeni çıkan karta aç kurtlar gibi saldırırsanız daha çok kazıklanırsınız değil 3bin liraya 13 bin liraya da kart satarlar size. Bi çoğunuz 1080p oyuncususunuz çoğunuzun 2k 144 hz monitörü bile yok neyin derdindesiniz :D
En iyi yorum.. :)
 
@Noctis Milliyetçilik dışında dediğin her şeye katılıyorum.

TÜBİTAK'ın Bu kızı desteklemediği gibi destek verdiği projeleri "Papaz eriğini imam eriğine çeviren makina" olan bir zihniyetin eğitim sisteminden çok bir şey bekleyemeyiz.

Bu örneği verme sebebim TÜBİTAK gibi mükemmel bir kurumun bile bu hale gelmesi.

Eğitime gelirsek bizim eğitimimiz sadece sınava hazırlanmaktan oluştuğu için hayata dair bir şey yapamıyoruz. Yapanlarda buradan çıkıp yurt dışına gidenler oluyor.

Ve bu gidişle bırakın diğer ülkelere bağlı kalmayı kendi kendimizi yiyip bitireceğiz.

Milliyetçiliğe gelirsek Atamın ilkelerinde biri olup da şuan yanlış anlaşılıyor sanırım. Milliyetçilik ilkesi kesinlikle ırk üstünlüğünü savunmaz. Milliyetçilik değerlerinden kopmamaktır ama çağdaşlığa da engel değildir. Ki günümüzde nasıl bu durum pek bilemiyorum.

Ama bunda çok daha derin mevzular var oralara hiç girmeyelim.
 
@Silinen üye Milliyetçilikten kastım, ulu önderin ilkesi olandan ziyade, Faşizm derecesine ulaşmış insanı kör eden bir milliyetçilikti, biraz kendimi yanlış ifade etmişim.

Buraya kesinlikle katılmıyorum, ne kadar teknolojileri, silahları, bombaları olsun daima her savaşta savaşı asker bitirir bu kesinlikle yanlış bir düşünce.

Hocam bitiren insan evet, ama kas gücü değil. İnsan kontrol ediyor, tuşa basıyor, işi yapan asıl şey teknoloji. Basacak tuşun yoksa sayınında bir önemi yok bu saatten sonra bu bir gerçek.

@SerhadTuran Elbette Nvidiaya vereceğim parayı önemsemiyorum. Bu AMD içinde, Intel içinde, ASUS içinde vb. her şey için geçerli. Önemsemiyorum dediğim, oraya para verdiğimde içim sızlamaz. Ha ama kazık yemek bambaşka bir şey, bununda en büyük sorumlusu Türkiye. Eğer daha sağlıklı bir ekonomiye sahip olsaydık, daha akıllı insanlar tarafından yönetiliyor olsaydık, daha bir kendi çıkarları değilde, ülkenin çıkarlarını düşünen insanlar başımızda olsaydı bu durum böyle olmazdı. Doları 3 katına çıkaran yukarıda saydığımız firmalar değil sonuçta. Gereğinden fazla vergi verdiğimizde çok belli. Sonuçta verdiğimiz verginin bize belli bir geri dönüşü olmalı değil mi? Ama ödediğimiz verginin boyutuna göre aldığımız geri dönüş arasında dağlar kadar fark var. Dolayısıyla üretene verdiğim para değilde bu legal hırsızlığa verdiğim para koyuyor bana hepsi bu.
 
970 ile en az 2 sene devam canavar gibi kart guzel zamanda almisim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı