SSD Alınca Oyunlar Hangi Sürücüye Yüklenmeli?

Rumuz0

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2016
Mesajlar
130
Merhaba arkadaşlar. C ve D sürücülerinin farklılıkları nelerdir ve oyunlar hangi sürücüye yüklenmeli? Bildiğim tek şey D sürücüsüne yüklenen şeylerin format attıktan sonra silinmediği. Diğer sorum da şu ki belki bir SSD alabilirim, alırsam yazılımı SSD'ye geri kalanları HDD'ye yüklemeyi planlıyorum. Bunun öncesinde de format atmayı planlıyorum. Hangi sürücüye ne kadar depolama alanı ayırmalıyım? Almayı düşündüğüm SSD Corsair 120 GB LS Serisi SATA 3.0, önerir misiniz?

Sistemim şu şekilde:

MSI GTX 960 Gaming 4G
Intel i5-650
MSI H55M-P31
Elixir 3x2 GB DDR3 CL9 1333 Mhz
500 GB 5400 RPM SATA 2.0 HDD (HDD bilgisine kesin olarak sahip değilim, bu bilgiyi bilgisayarın 2010 Haziran tarihinde alınmış olmasına dayanarak söyledim. CPU-Z'de ise HDD bilgisine ulaşamadım.)

Yazı çorba gibi olduysa affola. İyi sosyaller...
 
SSD ye sistemini yükleyebilirsin, fakat oyunların hepsini hatta mümkünse hiç SSD ye yükleme çünkü dolmaya başladığı zaman yavaşlıyor. Oyunlarını HDD ye atabilirsin ve ordan oynayabilirsin.

Peki oyunlar C'ye veya D'ye yüklendiğinde performans farklılığı olur mu?
Oyunların yükleme süreleri 3 4 saniye daha yavaşlar, ama oyun da bir kasma olmaz zaten sistem SSD ye yüklenmiş olduğu için hızlı açılır.
 
Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Şimdi SSD olmadığı için haliyle yazılım HDD'ye yüklü. Windows 10 kullanıyorum fakat Windows 7 Home orijinal yazılımdan yükseltme yaptım. Şimdi SSD alırsam haliyle yazılımı HDD'den SSD'ye aktarma gibi bir şey olmayacağı için format mı atmam gerekecek? Bildiğim kadarıyla Windows 10'a geçiş 29 Temmuz'a kadar ücretsiz. Elimde de yalnızca orijinal bir Windows 7 Home 64 Bit kurulum CD'si var. Yani özetleyecek olursak 4 gün içinde format atmalı, SSD almalı ve SSD'yi komple C sürücüsüne vermeli HDD'nin tamamını D sürücüsüne vermeli, sonra da yazılımı SSD'ye (C sürücüsüne) kurup Windows 10'a yükseltme yapmalıyım. Doğru mudur arkadaşlar? İyi sosyaller...
 
Yükseltme yaptığınızdan dolayı en iyi performansı Win 10'da almazsınızdır.
İyisi mi SSD'yi aldığınızda temiz kurulum yapın.
Win 10'a daha önce yükseltme yaptığınızdan tekrar gerek yok.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı