Turan Çıkıntısı Gerçek Midir ?

@yiange28 Türk gibi yaşamak nedir mesela? Şamanlık mı yapalım?

Sana yaşamıyorsun mu dedim güzel kardeşim, bu iş çıkıntı ile olmuyor diyorum. Ayrıca Şamanlık değil Tengricilik o. Ayrıca Şamanlık, yapmana gerek yok, Türkiye de çoğunluk Oğuz Türkü, biz biraz daha İslami gelenekleri benimsemişiz ve bunun yanında Asya'dan kalma geleneklerimiz sönük kalmış.

Sadede geleyim, tiki dediğimiz kişilerden olma, abede li gençlere/şarkıcılara benzemeye çalışma, onların kültürlerini benimseme, kendi kültürünü, dilini öğren.

Tavsiye İlber Ortaylı beyimizin kitapları ile başla, bilimsel bilgi içerir.
 
Son düzenleme:
@yiange28 Dil önemli tabi. Önce kurallarını bilirsek çok daha iyi olur, sonra birilerine ahkam kesmeye kalkıştığımızda başımızı falan ağrıtır. ;)
 
@yiange28 Dil önemli tabi. Önce kurallarını bilirsek çok daha iyi olur, sonra birilerine ahkam kesmeye kalkıştığımızda başımızı falan ağrıtır. ;)

Vallahi kardeşim, ben dil dedim ama sen benim dediklerimi hem üzerine alınmışsın hem alınmışsın hem de düşman kesilmişsin. Sen önce bir 'Bu bana laf sokuyor!' fikrini/önyargısını çıkar kafandan çünkü öyle bir şey yok, sonra anlamaya çalış dediklerimi, gözün görse de beynin düşmanca tavır almış, sana ne desem boş tavrını değiştirmedikçe.

Elimden geldiğince dikkat ediyorum, kusura bakma, Pencereler Telefonu kullanıyorum da, düzenleme yapılamıyor, varsa da ben açamadım.(Köydeyim ve internet 10 kb/s çekiyor.)
 
Son düzenleme:
Irk üzerinden milliyetçilik yapanlara üzücü haberlerim var :) Bilimsel olarak milletler, paylaşılan ortak değerlere göre ayrılır. Etnik köken ırk olarak günümüzde ayırmak çoğu zaman mümkün değildir. Özellikle bizim bölgemiz gibi karışık ve çok savaş görmüş bir coğrafyada. Buyrun gen haritası, Türkiye en karışık bölgelerden;

Y-Haplogroups-World-Map.jpg
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı