LG G3 ile 1 Saat Havuzda Yüzmek

HakanE.

Hectopat
Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
64
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dün havuza girmeden önce telefonumu şortumun cebine atmıştım ve havuzda da 1 saat zaman geçirdikten sonra telefonumun hala cebimde olduğunu fark edip bataryasıyla birlikte pirincin içine koydum. Ertesi gün telefonu şarja taktım fakat hala ölü bir şekilde bana bakıyordu. Suya düşürmek garanti dışında olduğu için şu anda ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Sizce nereye başvurmalıyım ?
 
Garanti kapsamının dışında kalacağı için yapman gereken bildiğin bir telefon tamircisine götür, sonra da tüm parçalarını söktürüp tinerle yıkasın. Parçalar kuruyunca montajını yaptır. kamera dışındaki herşey büyük ihtimalle çalışır. Parça parası da fazla tutmadan ucuz yolla halledersin kardeşim. Aynı sorun bende de olduğunda kendim yaptım sorunsuz bir şekilde de kullanıyorum.
 
biraz geç gördüm belki çözüm çoktan bulunmuştur ama lafa başlayalım artık.
kardeşim ilk önce tebrik ediyorum çok yeteneklisin :mutlu:
ben aynı cihazla su geçirmez kılıfın deliğini fark edemediğimden dolayı telefonu kılıfa koyup cebe atarak denizden 1 saatten çok daha uzun bir süre boyunca denizde bulunmuştum. kılıfın delik olmasından dolayı kılıf yarıya kadar suyla dolmuştu ve ben fark ettiğimde direk kuruladım ve kontrol ettim. ama bir baktım ki ekrandaki kurumuş tuz lekesi dışında hiçbir sorun yok. onuda biraz temiz su ve bez yardımıyla hallettim ve hem telefon parladı hemde kendi çapımda yanlışlıkla da olsa su geçirmezlik testi yapmış oldum. ama ben telefona su kaçmadığı için şanslıydım. kaçsaydı tuzlu su affetmezdi herhalde :tırnak:

çözüm olarak da bataryayı arka kapağı sim ve hafıza kartını çıkarıp telefon dışarıdan gözükmeyecek şekilde yaklaşık 1 gün boyunca pirince yatırmanı öneririm. diğer arkadaşında dediği gibi tiner veya etil-metil alkolde en etkili ve neredeyse kesin çözümlerdir ama acemi personellerin elinde uygulanırsa sonuç çok kötü olabilir

2 hafta geçmiş İnşaAllah kurtulmuştur G3 (y)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı