[Kuruldu] MSI Z170A Gaming M7 ve GTX 970 sisteme Mac OS X Kurma

ismailee

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2014
Mesajlar
20
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat Mühendisi
Merhabalar yeni sistemime Mac kurmak istiyorum lakin sistemim uyumlu mudur? Daha önce kuran oldu mu? Arattım ama aynı donanımı bulamadım.

Sistemim şöyle;

  • MSI Z170A Gaming M7
  • İ7 6700K
  • Evga GTX 970 SSC
  • 32 GB 2400MHz DDR4 RAM
  • İntel 180 GB SSD
  • 3 TB + 1 TB SATA3 HDD

Not: Sistemde hem Mac hem Windows 10 kullanmak istiyorum, yardımcı olursanız memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi kurdum lakin ekran kartı sürücüsünü Mac modeline göre MacVidCards.com adresinden indirdim kurdum sonra ekranda engel işareti çıkmaya başladı. Clover der false yaptım ama hala girilmiyor ayrıca bios da 32 gb gözüken ram sistemde 16 olarak gözüküyor. Ses ve ethernet sürücüsünü multibeast ten kurmama rağmen hala aktif değiller.

Birde sistemimi kurmadan dual sistem oluşturmak için iki bölüm oluşturup diğerini fat sisteminde yaptım ama gpt sürücüsü hatası alıyorum mbr olduğunu belirtiyor. Bunu düzeltmek için ne yapmam lazım uefi den windows kurulumu yapamıyorum
 
IntelMausiEthernet v2.1.0d3 sürücüsü multibeast te gözükmüyor
Güncel Multibeast kullan:
MultiBeast - El Capitan 8.2.3
Screen Shot 2016-08-27 at 00.57.12.png


Diğeride yüklediğim halde hala aktif değil ses de gelmedi birtürlü
ALC 1150 olduğunu düşünerek yazıyorum:
Config.plist dosyanı Clover Configurator ile aç.
ACPI / DSDT / Patches altına şunları gir:
Comment= Rename HDAS to HDEF
Find ( Hex)= 48444153
Replace (Hex)= 48444546
Resimdeki gibi;
Screen Shot 2016-08-27 at 01.00.40.png
 
Teşekkür Ederim eve geçince deneyim bakalım.

Sistemi sıfırdan SSD 'yi iki parçaya ayırarak kurdum, kuruluşta İnternet bağlantısı için yerel ağ seçeneği ve bu bilgisayar internete bağlanmıyor seçeneği çıktı. Yerel ağ seçtiğim zaman ip elle veya dhcp ile iki yöntem sunuyor bunları tek tek denedim ama sistem bi türlü açılmadı ben de bu bilgisayar internete bağlanmıyoru seçip sistemi sonunda çalıştırdım.
Son sürüm multibeast ile hızlı kurulum dan uefi yi seçip build kısmında çıkan şeyleri kurdum tabi sadece macbook 3.1 olan kısmı imac 14.1 olarak değiştirdikten sonra kurdum.
Sizin de belirttiğiniz üzere ses için ACL1150 ve ethernet için Mausi olanı kurdum ama ne ethernet ne ses hala çalışmıyor. Acaba nerde yanlış yapıyorum ?
 
User / Library / Extensions içindeki kextleri paylaş (Ekran görüntüsü çekerek ). Ethernet kartının modeli nedir? Bununda bilgisini paylaş. Ve son olarak Ses için Config.plist dosyanı paylaş bir kontrol edeyim.
 
Şuan ethernet olayını da hallettim Realtek sürücüsü yerine Atheros E2200 sürücüsünü kurdum Killer kartlar için bu kuruluyormuş. Şimdi sadece ses sorunum kaldı umarım o da hallolur..

Ses olayınıda VoodooHDA 2.8.9 Kurulumu yaparak çözdüm şuan tüm herşey çalışır durumda . Yardımlarınız için teşekkür ederim..

Driverlar hakkında bir sıkıntım kalmadı. Şuan için tek sıkıntı Dual boot yapacağım diskin MBR olarak gözükmesi Şuan diski UEFI ile boot ettim ve Windows 10 kuruyorum gerekli dosyaları tekrar elde edip mac kurulumuna geçeceğim umarım bu sefer de MBR hatası almam
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı