i5 661 ve R9 280X performans sorunu

GorkemBugraT

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2016
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Technopat ailesi benim bir sıkıntım var. GTA 5, Minecraft olsun, Counter Strike Global Offensive olsun bu oyunlarda hiç kasmıyor aslında. Ancak birkaç dakika oynadıktan sonra droplar ve kasmalar meydana geliyor ve geçmiyor, oyunu kapatıp açana dek geçmiyor. (Sadece GTA 5'de geçerli) Diğer oyunlarda ise bi 10-20 dakika sonrasında iyileşmeye başlıyor. Sistemi ikinci el olarak aldım maalesef bütçemiz yok fazla.
Bir sorunum daha var, adam aldığımda Windows 10 kurdu formatlı bir şekilde ancak başlat menüsüne hiçbir şey yazılmıyor yazınca algılamıyor. Onun yanındaki arama kutucuğu çalışmıyor. Basıyorum gelmiyor, ben de başlat menüsünden yapmak geldi aklıma fakat bastığımda açılmıyor 2 kere basınca başlat menüsü geliyor. Gelince de yazı yazdığımda hiçbir şey olmuyor başlat menüsünden bilgisayarı kapatıp açabiliyorum, oturum kapatma vs. işlemleri yapabiliyorum ancak yazı yazınca tepki vermiyor.
Sistem özelliklerimi belirteyim:
  • İşlemci: Intel Core i5 661 - Çok kötü biliyorum ancak param yok yenisini alamıyorum maalesef
  • RAM: 10 GB DDR3 (Markasını Bilmiyorum)
  • Ekran Kartı: Sapphire Dual-X R9 280X
  • Anakartı falan bilmiyorum :D :D

İşlemci darboğaz yapıyor olabilir ancak bunu işlemciyi değiştirmeden (şu anlık) nasıl oyunları iyi oynayabilirim? Yani örneğin işlemciyi kapatıp ekran kartına yüklenmesini isteme gibi bir şey mevcut mudur? Veya ne yapabilirim? Teşekkürler cevaplarınız için. İyi akşamlar.
 
İşlemci sıcaklığınız aşırı yüksek! 105 Derece çok ama çok ciddi bir rakam. Bu da performansı etkileyecektir ve böyle kullanmaya devam edersen ciddi sorunlar oluşabilir, termal macunun kurumuş veya işlemci soğutucusu montajında hata olmalı kasanın temizlik ve bakım vakti gelmişte geçiyor :D
 
Hop be ya :D Ciddi olamazsın :( İşlemci macunum yok ayriyeten sürmeyi bilmiyorum. Ayriyetten 2.el olarak aldığım yerde sürdük diyorlardı. + Donanım kimliği dediğiniz şey nedir @Berat Şahin
 
DX 11 e aldım ve ara sıra 9 ara sıra 30 oluyor :D ilginç franklinin evinin oralarda 9-30 değişiyor.

Ve GTA 5 i oynarken farkettim yollar bu şekilde oluyor bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerekir işlemci veya ekran kartından dolayımıdır?

Arkadaşlar ara sıra baya bi 3-5 saniye bekleten droplar giriyor ardından bu şekilde 60 70 fps akıcı çok akıcı bir şekilde oynatabiliyor ancak 2-3 dakika sonra gene aynı fps sine dönüyor :D

Güncelll
 

Dosya Ekleri

  • yollar.jpg
    yollar.jpg
    160,2 KB · Görüntüleme: 77
  • 70fps.si.jpg
    70fps.si.jpg
    159,7 KB · Görüntüleme: 196
İşlemci soğutucusu alın ve macun yenileyin. Darboğaz bağırıyor bas bas. Donanım kimliği ile sürücü güncelleme technopat.net'te bir yazı vardı bunla ilgili.

Droplar işlemci sıcaklığından.
 
Bir nebze performans artışı için işlemciye overclock yapabilirsin. Bunun için önce anakartının özelliklerini iyi bilmen ve doğabilecek her türlü zarara karşılık riskleri göze alman gerekir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Yok ya overclock yapmaktan korkuyorum çünkü yani birşey olursa yeni işlemci alamam :( sıkıntı orda birde macun yenilemek olsun Soğutucu olsun onların hem takılmasını, sürülmesini bilmiyorum hemde alsam bile arabamız yok ve bilgisayarcı yakınımızda yok. Kendim yapsam desem kırsam birdaha babam bilgisayar almaz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı