Neden Sapphire Berbat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hatalar dedikleri konuların linklerine tıklayın ve açın bakalım ne çıkıyor birisinde kullanıcı 8 pin gereken bağlantıya 6 pin takmış çalışmıyor diyor bir diğerinde eski işletim sistemi kullanıyor ve aygıt yöneticisinde gözükmemesine kafayı takıyor, aygıt yöneticisinde gözükmeyince performansı düşüyor sanki. Verdiği örnekler bile yarım yamalak konular ve daha neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeden Technopat YouTube kanalından 2-3 bilgi öğrenip insanları "FanBoy" şeklinde damgalıyor.
 
Bu konu hakkında birçok araştırma yaptım. Gerek yabancı büyük ve bilindik forumlar, gerek Youtube üzerinden paylaşılan değerler. Sapphire, HD 6 ve 7 serisinde çok kötü bir nam yaptı. Arka arkaya gelen bellek arızası sorunları, sürücü yükleme sonrası siyah ekran sorunu gibi. Hala zaman zaman Sosyal'de bu konulara denk gelebiliyoruz. Fakat özellikle Nitro serisinde ben arızaya rastlayan görmedim. İzlediğim videolarda(Nitro serisinden bahsediyorum) ve stres testlerinde diğer firmalardan aşağı kalır yanı yok gibi gözüküyor. Sıcaklık değerleri, frekans değerleri, kartta kullanılan fazlar ve bu donanımlar için hazırlanmış soğutucu bloğundaki yerler, çift bilyeli fan ve standardın üzerinde kalınlıkta bakır borular(Asus da bunu kullanıyor), ASIC değerlerinin yüksek olması gibi birçok avantaj mevcut Sapphire'de. Bakır borulara genelde nikel kaplamıyordu Sapphire ama RX serisinde kapladığını görüyoruz.

Yani demek istediğim, (F/P olarak konuşmuyorum) bileşen kalitesi olarak yerin dibine sokulacak bir firma değil Nitro serisi. Tri-X, Dual gibi serileri kastetmiyorum. Söylediklerim sadece Nitro serisi için.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı