Torrent Dosyaları Çalışmama Sorunu

Arda Dayıoğlu

Kilopat
Katılım
2 Temmuz 2015
Mesajlar
4.861
Çözümler
2
Herkese selamlar. Denediğim hiçbir torrent dosyası çalışmamakta. Eşlere bağlanılıyor, ibaresi görünüyor sürekli. Sizce sıkıntı ne olabilir? Malumunuz torrent aracılığı ile insanların legal şeyleri de indirebileceği söylenmişti. Ben de bu konuyu buraya açmakta bir beis görmedim. Lakin bir sıkıntı söz konusuysa, ilgili moderatör mail adresime kısa bir yardımcı yanıt yollarsa çok sevinirim.

[email protected]

İyi sosyaller.

Neden zenmate uzantısı torrent dosyalarının download edilmesine engel oluyor?

Torrent download sitesine bile giremiyorum. Hiçbir torrent sitesine giremiyorum. Google DNS kullandım. Default DNS kullandım. Yine olmadı. Zenmate'ye mecbur kalıyorum. Fakat zenmate aktif veya deaktif. Fark etmiyor. Torrent dosyalarında hep şu durum bilgisi var. Eşlere bağlanılıyor.
 
Kendine oyalanacak başka şeyler bul. Yorum yapmış olmak için yorum yapma. Bana masal da anlatma. Dediğin doğru olsa bu konu moderasyon ekibi tarafından onaylanmaz. Ayrıca, dediğin kısmen doğru. Fakat ben bir torrent programı ile ilgili bir arızadan bahsediyorum. Bu genel bir arıza. Belki ben legal bir dosya indirirken bu problem başıma geldi, nereden biliyorsun? Ayrıca torrent dediğimiz olay yüzde yüz illegal bir mecra değil. Bunu en iyi adminlerimiz bilir. O yüzden bana masal anlatma. Git kendine oyalanacak başka şeyler bul. Hadi güzel kardeşim. (!) Yardımcı olmayacak adam burada volta atmasın. Cahil tavsiyelere karnımız tok. (!) 20 saattir bu problemi çözmekle uğraşıyorum ve en az elli sekme açtım. Ve çözemedim. O yüzden yeterince sinirliyim. Hadi güzel kardeşim. Başka yerlerde dolaş. (!)

@adem37oz
 
Torrent'leri seed edenlerin olduğuna emin misin? Her torrent böyle diyorsun belki de seed eden kullanıcı kalmamış olabilir.

@adem37oz Yasal olmayan içerik paylaşımının yasak olmadığını bildiğine göre kuralları okumuş olduğunu düşünüyorum. Fakat hala Türkçe kurallarına uymayı başaramamış gibi görünüyorsun. Kurallarda Torrent'in yasaklandığı belirtilmiyor ve Torrent sadece yasa dışı kullanım için değildir.
 
Ya sormak istemiyorum merak ta etmiyorum da. Acaba ne için kullancak torrenti ya. Neyse yardımsever biri çıkar inşallah.
 
Mesela bir film, dizi, oyun, lisanslı program gibi ürünleri gerek lisansları ile gerek crack'leri ile paylaşıma sunmak. İnsanlar emek verip ürün çıkarıyor bir film bir dizi veya bir oyun. Sen onu gidip para vermeden alıp kullanıyorsun. Oyun yapan biri olduğunu düşün. O kadar emek veriyorsun zaman harcıyorsun ve biri gelip beleşten oyununu dağıtıyor. Sana göre bu durum legal se kolay gelsin. Ama müslüman da olsa gayri müslim de olsa insanların hakkına giriyorsunuz.

Ve ben konuyu açan arkadaşa bunlardan birini yapıyordun demedim. Sadece yardım eden çıkmaz demek istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@adem37oz Dediklerine kısmen katılıyorum. Torrent şu an en çok yasa dışı paylaşımlarda kullanılıyor. Ama mesela bir yazılımcı kendi yazılımını Torrent kullanarak paylaşabilir. Bu durumda tamamen yasal olur.

Başka bir açıdan bakılacak olursak günümüzde bulut depolama sitelerine de dediğin gibi Crack'ler ve yasa dışı programlar yükleniyor. Aynı açıdan bakacak olursak Torrent gibi bulut depolama siteleri de yasa dışı demeliyiz, öyle değil mi?
 
Hayır bulut ve torrent çok farklı mecralar. Köşeye sıkıştırmak için kasıtlı sorunlan bir soru gibi geldi. Şöyle ki torrent p2p bir sistem. Yani senin başkasından çektiğin bir dosya yı başkalarına aktarman. Bu paylaşım ücretsiz bir program veya kendi özel dosyaları ise tabiki bu yasal. Ama ücretli bir program veya oyunun kişiler arasında paylaşılması doğru değil. Bakkal ban biri bir kutu çikolata çalıp mahallede beleşten dağıtması gibi. Bulut ise depolama birimi.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı