AMD Zen İşlemcilerin Performansı Nasıl Olacak?

Arkadaşlar öncellikle AMD firması eskilerin en iyi işlemcilerini üretiyorlardı. Bilenler bilir antlonlar fenom sonra firmada karışıklıklar olduğu için özellikle nvidia ile catısmalarından sonra Intel bunu iyi değerlendirip buyuk bir fark attı. Şuan AMD işlemcileri 32nm kullanirken Intel 2018 de 10 nm gecebilecegini duyurdu arastirabilirsiniz. AMD üstün oldugu zamanlar da islemcileri tasarlayan mühemdis isten ayrildi ve bu gun zen mimarisi icin tekrar geri döndu AMD firmada da bayagı değişiklikler yaptı. Eğer bu mimari gerçekten sunulursa hep bir Intel işlemcisi için karşına ona yakın bir işlemci koyacakmıs. Nasıl yani derseniz. İ3 isleciler icin farklı i5 için farklı i7 için farklı zen mimarisi işlemcileri karsina koyacakmis. Eger olursa Intelin bu tekelleşmis durumu yerini fiyatlari uygun islemciler yer alabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i3.i5,i7 nin karşısına birer rakip çıkarıp onların fiyatından daha ucuza süreceklermiş piyasaya. Böylece kullanıcıların işine gelecek. Yüksek bi beklentim yok açıkcası sadece piyasa kızışsın son kullanıcı sevinsin. Eski athlon ve sempronun başındaki mühendis geçmiş işin başına diye bir videoda görmüştüm. 2017 de çıkacak bekleyim diyordum fakat düşündüm çıkması Türkiye pazarında yer alması tutar Nisanı Mayısı bulur dolarda 3.50 olur :D Biz yalan oluruz diye düşünüyorum.
 
Ben öne geçebileceğini düşünmüyorum. Zen yepyeni bir mimari olsa dahi, Intel'in işlemcileri her alanda optimize, kararlı ve güçlü. Bütün konularda geçemez.

Intel 7. nesilde videoları beş yıllık bilgisayara kıyasla 8 kat daha hızlı düzenlemeyi vaad ediyor. Şuan bile bu konuda AMD'den üstün. Render için Intel, oyun için Intel, herşey için Intel. Oyun oynamak için ucuz işlemci lazımsa AMD :)
Yanlız intel ekran kartı yapmıyor, AMD yapıyor. [emoji5]
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD fuarda Zen ile İ7 6900K'yı karşılaştırmışlardı. Zen, İ7 6900K'yı az bir farkla yendi. Doğru mu bilmem, ancak söylentilere göre FX-8350'nin iki katı performans verecekmiş. Yani İ7 6700K'yı geçecek bir performans.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı