Windows 10 kapanma ve açılışta BIOS'a girme sorunu

livvX

Hectopat
Katılım
26 Ekim 2016
Mesajlar
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
77
Arkadaşlar geçenlerde bilgisayarım kendi kendine kapandı ve o anda itibaren bilgisayar her açılışta BIOS'a girmeye başladı ve sürekli kendi kendine kapanmaya başladı. 5 dakika 10 dakika sonra bazen 2-3 saat sonra belirsiz saatlerde kapanmaya başladı. En son çare format attım sorun aynı devam etti. Sorun neyden kaynaklanıyor sizce? Sistem;

ASUS M5A97 R.20
AMD FX 6300 3.5
ASUS HD7850 2GB 256 BIT
8 GB RAM
Windows 10 PRO 64 bit

Yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar format sonrası 4-5 saat kapanmadı. 5 saat sonra yine 2-3 kere kapandı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar belirli bir süre çalışıp kapanıyor ise sıcaklıktan dolayı sistem kendisini korumak için kapatıyor olabilir. kesin olmamakla beraber öncelikle pc kapandıgında tekrar acıp biostan işlemci sıcaklıklarını kontorol et. işlemci fanını kontrol et kasa içi fanlarını kontrol et. Pc yi kendinizmi topladınız. işlemci üzeri termal sıvısına ve CPU fanını doğru sokete takıldığına emin olun. muhtemelen bunları yaptıktan sonra sıcaklıkla iligi ise kapanma sorununuz çözülecektir.
 
Bilgisayardan epeyi anlıyorum ama bu sorunu çözemedım :) CPU sıcaklığı ortalama 30-33 derece arası oluyor biostan ve bi uygulamadan görebiliyorum 65-70 derecede otomatik kapatıyor normalde ısınma yok ekran kartıda öyle sıcaklıgı normal ki termal macunuda 1 ay önce sürmüştüm herzaman yaptıgım rutin işler temizliğinide yapmıştım ek olarak kasanın içinde harici 4 fan bulunuyor ve hepsi gayet güzel çalışıyor en son çare format attım herşeyi silip saat sabah 10 gibi akşama kapanma sorunu yapmadı ama akşam 8 gibi 2-3 kere kapandı ve tekrar bilgisayar açılırken bios ekranı geldi anlam veremıyorum cevabın için teşekkürler
 
rica ederim kandıktan sonra pc yi acınca sıcaklıklar normal ise bios update et derim. Driverlerdan da yapabilir. pc de eksta bi işlem varmı overclock gibi ?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı