Msi H110M Pro-VD ve Msi B150M Bazooka arasındaki fark nedir?

Teknikten anlamıyor kardeşim boşuna açıklama yapmayın. Adama göre çalışıyor olması yetiyor :D
Hedef gösterici mesajlar yazmaktan vazgeç, ben senin hakkında birşey diyor muyum? Yok teknikten anlamıyor yok şöyle mi RAM alırsın, yok böyle mi SSD alırsın. Sen beni ne kadar tanıyorsun da konuşuyorsun?
Bir işlemcinin anakartlar arasında gösterdiği bi performans farkı varsa göster diyorum, hala gösteremiyorsun. Var mı elle tutulur bir kanıtın? Teknikten de anlamıyor olayım, söyle bana CPU'da GPU'da RAM'de bir performans artışı vermiyorsa ne işe yarıyor bu 5GT/s yerine 8GT/s olması? Fark var diyorsan da onun kanıtını bekliyorum.
 
Neyin tartışmasını yapıyorsunuz? H110 chipsetli anakartlar bütçesi olmayan ve düşük model CPU kullanacaklar için ideal. 4000 liralık sistem toplayıp içine 200 liralık anakart olmaz! Anakart sistemin temelini oluşturuyor. İ5 6500 ve B150M Bazooka ikilisi gayet iyi bir ikili, bütçe varsa bu ikili alınır var olduğu halde gidip H110 chipsetli anakart alınmaz.
 
Neyin tartışmasını yapıyorsunuz? H110 chipsetli anakartlar bütçesi olmayan ve düşük model CPU kullanacaklar için ideal. 4000 liralık sistem toplayıp içine 200 liralık anakart olmaz! Anakart sistemin temelini oluşturuyor. İ5 6500 ve B150M Bazooka ikilisi gayet iyi bir ikili, bütçe varsa bu ikili alınır var olduğu halde gidip H110 chipsetli anakart alınmaz.

Güzel diyorsun alınmasın, ama ben bunun sebebini öğrenmek istiyorum. Sadece olmaz diyorsunuz, niye olmaz söyleyen yok, bi veri gösteren de yok, bak kardeşim H110 kullanan sistemde şu kadar performans kaybı olmuş diye gösteren de yok. DMI2 vs DMI3 mü bunun tek sebebi?
Daha iyi ethernet istersiniz anlarım, daha iyi ses istersiniz anlarım, 4 RAM slotum olsun dersiniz anlarım, şekli şemali bişeye benzesin Gamer olsun dersiniz anlarım ama basmakalıp "6500'a H110 mu olur yaa?" cümlesinin içini kimse doldurmuyor.
 
Yorulduysan yapacak bir şey yok. Bir şeyler anlatmaya çalıştıkça arada ne fark diyorsun sürekli. Arada bir fark yoksa herkes gider H110 alır. Donanım olarak kalite olarak bir sürü fark var. H110 chipsetler i3 gibi işlemcilerle kullanılabilir bütçesi olmayan kişiler için ideal fakat bütçe var ve bile bile H110 chipsetli anakart alınıyorsa diyecek bir şey yok.
 
Kardeşim sen bana kırpılmış diyorsun da ben salağım anlamıyorum bunun içi de boş geliyor bana. Ben basit bir kullanıcıyım, "Real World Difference" dan bahset bana, kırpılmış diyince ben anlamıyorum.
 
H110 ile G4400 gibi işlemciler kullanılır genelde. Gidipte bu işlemci ile Z170 kullanılmaz. Aynı şekilde 6600K ya da 6700K işlemciler ile H110 kullanılmaz (mantıken). H110 bir çok açıdan kırpılmış bir çipsettir. Mosfetler, RAM slotları, veri yolları, ses yongaları, SFC'ler kısılmıştır. Ama düsuk bütçeli sistemlerde kullanılabilir
 
Anlıyorsan daha ne uzatıyorsun? Kaç sayfa yorum yapılmış hala diretiyorsun H110 ile aralarında ne fark var diye sonrada basit bir kullanıcıyım diyorsun. Git H110 al ne uğraştırıyorsun milleti. Bir şeyler söylüyoruz birde azarlamaya çalışıyorsun.
 
Anlıyorum değil anlamıyorum dedim. Sürekli aynı hikayeyi okuyorsunuz, cümleler belli, "kırpılmış, mantıken olmaz, veri yolu az, bileşen kalitesi, 6500'a H110 mu olur?" vb. Bir tane düzgün elle tutulur sebep söyleyen çıkmadı.

1 CPU, 1 GPU, 2 RAM, 1 SSD, 1 HDD'den başka bişey takılmayacaksa DMI2'ymiş DMI3'müş farketmez. O veri yolunu kullanacak donanım yok çünkü.

Konu izlemesinden de çıkıyorum, yeter laf anlamazlarla uğraştığım.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı