Corsair iCUE H150i vs H170i

oggz1

Femtopat
Katılım
27 Aralık 2023
Mesajlar
20
Merhaba,

13700KF işlemci için hangisini alırsam iyi soğutur? Aralarında soğutma performansı olarak fark var mı? Oyun oynuyorum bunun dışında işlemciyi zorlayan başka bir şey yapmıyorum. Oyun oynarken iyi soğutsun istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?


 
H170'i versiyonunu kullanıyorum. 5900X işlemcim mevcut. 360mm soğutucular arasında termal tarafta yaklaşık 6 - 10 derece arasında bir fark oluyor. Yine de karar sizin. Sadece oyun oynamak için alacaksanız 360mm yeterli olabilir.
 
@I.Catalyildiz Hocam çok ses yapıyor mu peki? İnternette biraz araştırdım bazı sıvı soğutmalarda cızırtı gibi ince tiz sesler oluyormuş bir iki videoda da denk geldim. Sende böyle oluyor mu? Bir de işlemcin oyunlarda kaç derecelerde?
 
@I.Catalyildiz hocam çok ses yapıyor mu peki? İnternette biraz araştırdım bazı sıvı soğutmalarda cızırtı gibi ince tiz sesler oluyormuş bir iki videoda da denk geldim. Sende böyle oluyor mu? Bir de işlemcin oyunlarda kaç derecelerde?

Yaklaşık 2.5 sene oldu ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum hiç o şekilde sese denk gelmedim. Şu anda benchmarkta 15 dakikalık test sonucu yük altında 69 derecede. Oyunlara gelecek olursak PUBG ve CS2 gibi oyunlarda 62 63'ü geçtiğini görmedim. İşlemcide sabit 4750 MHz - 1.37v OC durumu mevcut.
 
@I.Catalyildiz anladım hocam, ses olmaması güzel. Sende ki dereceler de iyiymiş. Acaba benim işlemcide 5,3 GHz de nasıl performans verir.

Bildiğim kadarı ile senin işlemcide tüm çekirdekleri 5.3'te tutamıyorsun 4.8 seviyelerinde kalıyor diye anımsıyorum. Bundan dolayı belki benimki ile arasında 2-3 derecelik bir performans farkı olacaktır.
 

Geri
Yukarı