Funimation olayı: Dijital olarak satın aldığınız ürünlere sahip değilsiniz ve elinizden alınabilir

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.869
Makaleler
2
Çözümler
90
Yer
Ankara
Anime yayın servisi olan Funimation, 2 Nisan 2024'te kapanıyor ve aktif aboneler Crunchyroll'a taşınıyor. Bu kapanış sadece abonelik fiyatlarını etkilemekle kalmıyor dijital kütüphanelerinizi de yok ediyor. Bunun sebebi şu:
Crunchyroll'a Funimation'ın dijital kopyalarını desteklemiyor. Bu sebepten dolayı Funimation'da aldığınız dijital bir anime kopyası Cruncyhroll'a taşınmayacak ve para iadesi de yapılmayacak. Yani Funimation'da dijital olarak bir içerik aldıysanız bunlar elinizden kalıcı olarak alınacak ve para iadesi de yapılmayacak.

İşte bu yüzden fiziksel ürünler ya da korsan ürünler, dijital ürünlerden daha tercih edilesi kalıyor. Satın aldığınız dijital ürünün bir anda elinizden gitmeyeceği garantisi yok. Fiziksel ve korsan ürünlerde ise o ürün hep sizinle kalabiliyor.

İşin sonunda Funimation üyeleri hem artık aylık daha fazla abonelik ücreti ödeyecek hem de dijital olarak aldıkları animeleri izleyemeyecek.

Not: Para iadesi konusundan emin değilim. Başka bir kaynakta gördüğüm yazıda para iadesi de yapılmayacak şeklinde yazıldı diye hatırlıyorum. Eğer kütüphanesi elinden alınacaklara para iadesi yapılacaksa ve bunu biliyorsanız söyleyin. O kısmı düzelteyim.


Kaynak:
 
500 sayfalık sözleşmeleri boşuna kabul ettirmiyorlar herhalde.
 
Verilerin en değerli olduğu dönem, onları elinizle tutabildiğiniz zamanlardı. Bugün eğer bir filmi MP4 indirirsem desteklenen her cihazda oynatabilirim, ancak Apple TV'de satın alırsam sırf ekran yansıtma kullandığım için "TV bu özelliği desteklemiyor." hatası alacağım, native uygulamasını kurmam gerekecek.

Her şeyi bu kadar servisleştirerek iyi mi ettik bilmiyorum.
 
Sen et alamadığın zaman çalmıyorsan korsan oyun da oynamayacaksın. 😂😂

Sen et aldığında kasap ertesi gün gelip "o etin hakları benim, geri alıyorum" demediği için korsan oynayabilirsin.
 
Yanlış anlaşıldım galiba, o gülücük emojisiyle korsan oyun ve et çalmayı aynı kefeye koyanlarla dalga geçmek istemiştim.
Ben o kişiyim. Dalga geçmeye devam edin.
 

Geri
Yukarı