Ekran kartına çıplak elle dokunulduktan sonra oluşan görüntü bozulması düzeltilebilir mi?

Arda178262

Femtopat
Katılım
29 Şubat 2024
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisyar açıken Ekran kartına çıplak ele dokundum ve böyle oldu. Çözülürmü
 

Dosya Ekleri

  • IMG_1074.jpeg
    IMG_1074.jpeg
    162,4 KB · Görüntüleme: 406
Son düzenleme:
Bence üstündeki işlemciyi elledi.
Orası işlemci değil. İşlemcinin hizasında bulunan filtre ve koruma kapasitörleri. İşlemci zaten açıkta bırakılmaz. Bunlara da dokunsan bir şey olmaması lazım. Arkadaşın dediği gibi statik elektrik bir ihtimal. Ben kaç kere dokundum mikrodenetleyiciye, regülatöre bakıyordum ısınıyor mu diye.
 
Kasa benim masanın altında kapağı açık ekran kartı dev gibi bazen ayağımı koyuyorum üzerine bir şey olmuyor bir dokunma ile nasıl oldu acaba
 
Valla dediğiniz gibiyse rahatladım açıkçası. Teması önleyecek bir şey koyma fikrini daha kötü sonuçlara yol açabilir diye elemiştim. Isıdan dolayı hasar görme falan da olmazsa korkacak bir şey yok demektir. Teşekkürler.
Sikinti yok hocam. Plastik boru ustunde de plastik kumas ile korumali. Sicaklik vs. hicbir sey yapmaz, eritmez. Zaten pomba surekli suyu donduruyor borunun icinde. Suyu da etkilenecek kadar isitamaz. Endiselenecek hicbir sey yok. Oldugu gibi kalabilir.
 
Artı -1 Eksi
Üzerinizde statik elektrik yoksa çalışan bir ekran kartına dokunmanın zararı olmaz. Ama muhtemelen bu arkadaşın üzerinde statik elektrik vardı ve bu elektrik karta atladı, yakmış bile olabilir.
 
Bu sadece elleme ile olabilecek bir hasar mı bilmiyorum fakat ekranda böyle bir grafik sorunu, problemin ciddi olduğunu gösteriyor.

En son ekran kartımın lehimlerini yaktığımda buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım.
 

Geri
Yukarı