Hilal Bilgisayar - BGA Servis ile R9 290 deneyimim

Merhabalar kartı 9-10 ay boyunca kullandıktan sonra bilgisayar siyah ekrana düşüp yeniden başladı ve kırmızı çizgili görüntü vermeye başladı, oyunlarda çalışmaz oldu. VRAM arızası olduğunu düşünüp ilk olarak mahallemdeki daha önceden de kart götürdüğüm çok güvendiğim bir dükkana verdim, kartı onlar yapmıyor fakat profesyonel tamire gönderiyoruz diyor bana. Başarılı ve uzun süre dayanan tamir de yaparlar. Kart arızalandığı gün götürdüm verdim ve haber beklemeye başladıktan 1.5 hafta sonra dükkanına gidip akıbetini sordum, "600-700 lira civarı bir arızası var, tamam dersen yaparlar." dedi. Ben de kartımı iade almak istediğimi, düşüneceğimi söyledim. Kart elime ulaştıktan sonra verdiğim gibiydi, çözünürlüğü ve kartın adında sorun yoktu, sadece kırmızı çizgiler vardı. Kartı başka bir yere baktırıp fiyat almak amaçlı İstanbul Bakırköy'deki Hilal Bilgisayar diğer adı ile BGA servis dükkanına götürdüm. Kartı sistemine bağladı ve görüntü alamadı, kartı bırakmamı istedi eğer yaparsa 600 lira gibi bir fiyata yapabileceğini söyledi. Ben de bıraktım. 1 hafta sonra mesaj attım ve "kartınız iade." dedi. Gittim karta ne olduğunu sordum, "kartın çipi çizik görüntü olan VRAM'lerin hizasında şişik var, çip şişmiş. tamir etmeye değmez, 2000 liradan fazla tutar" dedi. Ben de tamam abi deyip kartımı alıp eve döndüm. Ekran kartı 2 hafta evde durduktan sonra "bir daha vereyim bizim mahalledeki abiye, belki o bir daha bakar." diyerek götürüp teslim ettim. Bugün kartı sorduğumda "kart ustada fakat kartın çöp olduğunu, kartı veren arkadaşın bir yerlere verip işlem yaptırdığını" söyledi dedi. Ben de evet abi baktırmak için başka bir yere götürmüştüm fakat işlem hakkında bilgim yok dedim. Kartı haftaya teslim alacağım, bugün Hilal Bilgisayar'a mesaj atıp sorduğumda "Hatırlarsan getirdiğinde kart hiç görüntü vermiyordu burada denemiştik. Aldığımız görüntüyü de çipi yeniden kalıplayarak almıştık yanlış hatırlamıyorsam. Yeni geldiğinde görüntü alamaz iken ben görüntü alır vaziyette ama çipi sorunlu olduğu için iade etmiştim. Şişlik var senin çipinde, çizik görüntü atan VRAM'lerin hizasında." diye mesaj attı.


Kartı Hilal Bilgisayar'a vermeden önce kartın çipinde ve 1 tane VRAM'inde flux lekesi vardı, aldığımda lekeler temizlenmiş haldeydi. Karta zarar vermiş olabilirler mi? Artık kart sürücü görmüyor ve çözünürlüğü düşük. Hilal Bilgisayar'a vermeden önceki halini Spoiler olarak ekliyorum.

Yazı çok uzun olduysa kusura bakmayın uzun zamandır böyle bir olayı yazıya dökmedim.

1663429396619.png

Fakat kart maalesef şu anda elimde olmadığı için şu anki görüntüsünü atamıyorum, haftaya buraya ekleyeceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, son durum nedir ne ile sonuçlandı süreç acaba?
 
Ben böyle bir sorun yaşadım ama illa sizin sıkıntı yaşayacağınız anlamına gelmez açıkçası ama bana yapılan tavır hoşuma gitmedi yani. Bu arada girdinin üzerinden 1.5 yıl geçmiş, vay be...
 

Geri
Yukarı