2007 model Kia Rio 1.5 CRDI kilometrede 4.10 TL yakiyor

Kabaca 9-9.5 litre yakıyorsunuz fabrika verilerini kontrol edin şehir içinde ne kadar gösteriyor yakınsa normal 1-2 litreden fazla fark varsa normal değildir. Bence normal gibi gözüküyor araçlarımız çok yakmıyor da ülkemizde benzin çok pahalı:)

Merak edip ben kontrol ettim şimdi olması gerekenden epey fazla mazot yakıyor araç bi ustaya göstermeniz gerekmekte bi şeyler yolunda değildir o motorda
 
Bana pek normal gibi gelmedi, 100Km'de 6-6.5lt yaksanız bile km de 3TL civarlarına zor geliyor.
Ya yanlış bir hesaplama yapmış olabilirsiniz ya da sizden veya araçtan kaynaklı bir problem olabilir.
 
Nerede oturuyorsunuz il ilçe olarak söyleyin ki trafiğini bilen yorum yapsın dur kalk etkiliyor.

Hocam hiçbir trafik 5.5 litre şehir içi fabrika verisi olan araca 10 litre yakıt yaktırmaz. Fabrika verilerinin üstüne 2L koyarız genelde. Arkadaş dağa tırmanıyorsa bilemem :)
 
Dizel'in 45TL olduğunu varsayalım. Kaba bir hesapla bu aracın 100km de 4.1TL civarlarında yakması için 100km de 9lt yakıt tüketimine ulaşması lazım. 1.5 dizel ve 1100-1200kg civarında olan bir aracın 100km de 9lt yakması normal karşılanmamalı. 1.6 Benzinli atmosferik araçlar bile zar zor 9lt civarlarında yakıt tüketiyorken, bu değer dizel bir araç için çok fazla. Neden bu yakıt tüketimini normal karşıladığınızı anlayamadım.

Ya sürücü kaynaklı ya da araçtan kaynaklı bir problem olması gerekli bu kadar fazla yakması için.
 
Hocam hiçbir trafik 5.5 litre şehir içi fabrika verisi olan araca 10 litre yakıt yaktırmaz. Fabrika verilerinin üstüne 2L koyarız genelde. Arkadaş dağa tırmanıyorsa bilemem :)
Bizim arkadaşın Doblo 13 litre yakıyor trafik içinde servis normal çekiyor buna. Fabrika verisi dediğin şey standartlara dayalı uydurma şeyler düz yolda 2-3 araçla trafik verisi veriyorlar.
 
Fabrika verisi şehir içi 100 km'de yaklaşık 6 litre. Km'de 4.10 TL çok çok fazla. Aşırı devirli kullanmıyorsanız 2-3 litre fazla yakmanız mümkün değil. Servise gitmekte fayda var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı