Açık lise ve açığa geçişin zorlaştırılması

Furkiş05

Kilopat
Katılım
9 Ocak 2018
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar. Ben 12. sınıfa geçmiş bir eşit ağırlık sınav öğrencisiyim. 10-11.sınıfta özel bir okuldaydım bu sene ayrılma kararı aldım. Yaşadığım yerin sıradan bir Anadolu lisesine nakil başvurusu yaptım ama giremedim. Kontenjanda açılmadı.

Tabii tüm bu süreç devam ederken ben yazın uygulamayı planladığım YKS programının tamamını uygulamayı başardım ve kanaatimce güzel bir tempo yakaladım. Netlerim güzel gidiyor ve planım belli. Kütüphane de çalışıyorum.

Okulların açılmasına az süre kala hem okula girememem hem de okuldan tanıdığım arkadaşların okulu beğenmemeleri beni açık lise hakkında düşünmeye itti. Ayrıca okulun açılmasıyla 8-3 arası okulda olmam gerekecek ve okulda işlenen konuları da göz alarak çalışmalarımı düzenlemem gerekecek. Doğrusu şu anki tempomu ve düzenimi bozmaya niyetim yok.

Kafamı kurcalayan soruları sizlerle de paylaşmak istiyorum ve yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
•Açık liseye geçmek mantıklı mı yoksa okula girmek için çabalamalı mıym?
•Şu an herhangi bir okulum yok. Açık lisede de değilim. 11 Eylül itibariylen benim durumum ne olacak örgün eğitimde mi gözüküyor olacağım. Olası bir açık lise zorlaştırılma düzenlenmesinin aktifleşmesiylen açık liseye de giremezsem durumum ne olur?
•Yarın açık lise için müracaatta bulunacaktım. meğerse tarihleri varmış kayıt işlemlerinin. Takvim daha açıklanmamış. Açık liseye geçişlerin zorlaştırılması hakkında düzenleme bu kayıt dönemi ile aktifleşir mi? Bu konudaki düşünceleriniz ve tahminleriniz nelerdir?

Zamanını ayırıp cevaplayacak, öneride bulunacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı