Tek kablodan 2 bilgisayara bağlantı

Aparatlar sağlam çalışsa bile network sorunları yaşarsınız ama dayanımları genelde sorunludur geçici acil çözümdür sadece.
Piyasada çalışan çok fazla eski tip modem mevcut. Çok aşırı ucuza alabilirsiniz. Bir kısmı direk modemden çıkan tek kablo ile giriş yaparak diğer 3 portu da PC'ler için kullanabilirsiniz. Bazı modemlerin portları eşit çalışır. Sadece o modemin ara yüzünden bridge/köprü moduna almanız gerekir. Bazılarının 4. portlarında WAN gibi ifade olur rengi farklıdır. Direk internet çıkışını bağlarsanız ara yüze erişmenize gerek kalmadan hub mantığında kullanabilirsiniz.
Ama yine de o eski modemin ara yüzünden DHCP'yi kapatmanız herkes için faydalı olur. Çünkü farklı IP dağıtıyor olabilirler.

Konu hakkında YouTube'da çok fazla anlatım mevcut.

O aparat-lar yerine kesin - sorunsuz - hızlı çözüm olacaktır.
bilgi için teşekkür ederim fakat elimde eski bir modem mevcut w9970 tplink fakat beceremedim.
 
1714809159709.png


Bahsettiğin cihaz bu olmalı. Sol'daki port üzerinde LAN/WAN yazıyor. İşte o portu senin tek portlu fiber modeminden gelen kabloyu giriş olarak takacaksın. Diğer 3 portu da klasik olarak kullanabilirsin.

Bu cihazın sağ kısımdaki reset butonuna basılı iken cihaza enerji ver ve tüm lambalar yanıp sönmesinden 5sn sonra resetden parmağını çek. Cihaz fabrika ayarlarına döner. Genel de 192.168.1.1 şeklindedir ama net-den araştır yine de. Herhangi bir bilgisayara reset sonrası ve internet girişi olmadan bağla. Bilgisayarından bu adresi yazıp modeme eriş. Ve web arayüzünden sadece DHCP'yi kapatman yeterli. Wi-Fi bağlantı olarak kullanacaksan şifreni belirle ama Wi-Fi kullanmayacaksan Wi-Fi servisini kapat.

Cihaza erişim sorunun var ise;
A) cihaz arızalıdır.
B) adımlarında birini atlıyorsun veya hatalı yapıyorsun. Konu bahsi modem ve serisine ait anlatımlar YouTube'da çokca var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı