Türk Telekom'un Deprem Bölgesinde Yaşattığı Mağduriyet

Katılım
18 Şubat 2019
Mesajlar
13.441
Makaleler
12
Çözümler
703
Türk Telekom ADSL internet alt yapısındaki sorundan ötürü 27 Mart'tan beri internete erişemiyorum. Bölgedeki tüm Türk Telekom kullanıcıları bu durumdan etkilendiği halde henüz Türk Telekom tarafımıza bir çözüm sunamadı. Türk Telekom müdürlüğüne bu konu hakkında başvurduğumuzda, ağır hasarlı olan bir binadan geçen ana kabloların hasar alması dolayısıyla bu kesintinin yaşandığı yönünde tarafımıza bilgi verildi.

Ayrıca müdürlük bu ağır hasarlı olan binayı belediyenin yıkacağı, taşları toplayacağı tarihe dek alt yapıyı düzeltemeyeceklerini belirtti. Ne yazık ki 6 Şubat depreminin üstünden uzun bir süre geçmesine rağmen Diyarbakır'da yıkılmayan pek çok ağır hasarlı bina mevcut. Bu sebeple bu binaya ne zaman sıra gelir meçhul.

Bu yüzden Türk Telekom'dan farklı bir çözüm bekliyoruz, beklediğimizi kendilerine iletmemize rağmen her hafta farklı bir tarih verip oyalıyorlar. Bu haftanın tarihi 8 Mayıs Çarşamba günü.

Twitter veya telefondan görüştüğümüzde, bilgi almak istediğimizde bu tarihler veriliyor fakat tarih verilerek çözülemeyeceği bariz olduğu için bu bilgilendirmeler bir sonuca bağlanmıyor. 27 Mart'tan beri Türk Telekom'un tek yaptığı her hafta farklı farklı gün ve saatler vererek oyalamaktır. Buna karşı olarak bazı yerlere Türk Telekom'u şikayet etmeme rağmen bir sonuca ulaşamayınca, son çare olarak buraya yazıp sizin değerli fikirlerinizi almak istedim.


Denediğim ve çözüm alamadığım bazı şeyler:

  • CİMER üzerinden Belediyeye hasarlı binanın durumunu belirterek, yıkılmasını talep etmek. Bu hasarlı binadan kimi zamanlarda taşlar düşüp çevreye ve yoldan geçenlere zarar verdiği için birçok insan sorun yaşamakta.
  • CİMER üzerinden Türk Telekom'u BTK'ya şikayet etmek. Bu başvurumun ardından uzun süre geçmesine rağmen bir geri dönüş alamadım, üstteki için de.
  • Türk Telekom Twitter müşteri hizmetleri, normal müşteri hizmetleri ve Türk Telekom Müdürlüğüne başvurdum.
  • [email protected]
    [email protected]
    [email protected] Türk Telekom'un destek mail adreslerine ve değerli CEO'su Ümit Önal'a bu konu hakkında ilgilenmeleri için mail gönderdim.
  • Son olarak Tüketici Hakem Heyetine Türk Telekom'u şikayet ettim. Başka şikayet edebileceğim, bir çözüme ulaşabileceğim bir yer var mıdır acaba?
Şaka gibi gelecek ama Nisan ayında 0 GB kullandığım internet için fatura gönderildi. Tüketici Hakem Heyetine önceki faturayla şikayet etmiştim ama ekleyebilirsem bu yeni olanını da başvuruya eklerim. Nisan ayındaki rekor internet kullanımım:

TürkTelekom0GBİnterneteFatura0f2.jpg


Türk Telekom sağ olsun telefon faturam iki aydır rekora koşuyor, geçen ay 700'dü 🙁
 
TT'nin bu gibi hareketlerine şaşmamak lazım. Öncesinde 91 Mbps'e kadar hız aldığım evimde altyapı yeterli olmadığı gerekçesiyle aylardır 16 Mbps hız alıyordum. Her ay başında port açılacağı söylenip başlarından savıyorlardı beni. Hiçbir şey değişmedi. Geçen yıldan beri hala 16 Mbps alıyorum evimde altyapı olmasına ve 91 Mbps'e kadar hız alabilmeme rağmen. Neyse ki Kablonet kendi altyapısını getirdi ve ben de Kablonet'e geçerek problemi çözdüm.

Hala TT'ye para ödemek zoruma gidiyor olsa da yapacak bir şey yok. Vermedikleri hizmetin parasını gününde ve saatinde almayı çok iyi bilen bir kurum ama hizmete gelince "yok".
 
Deprem zamanı Hatay da mobil istasyon getirdiler ama hiçbir işe yaramadı.
Günümüzde artık müşteriye zerre değer kalmadığını söylesem yanlış olmaz. Kablonet içinde aynısı eskiden insanlar müşteri memnuniyeti diyerek canla başla çalışırken ki olması gereken bu şimdi müşteriyi nasıl başımızdan savabiliriz derdindeler. Özelikle port açacağız vs diyerek kandırıyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı