Termal macun önerisi

anifraxe

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2019
Mesajlar
3.046
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, laptopumu alalı 6 ayı geçti ama sıcaklık sorunu pek yaşamadığım için macun yenilemesi yapmamıştım. Şimdi ise fanları çok tozlandığı için boşta dahil olmak üzere sıcaklıklar artmaya başladı. Fan temizliği yapacaktım, hazır laptopu açmışken macun da yenileyeyim dedim. Aklımda ise; sizce normal termal macun mu almalıyım yoksa sıvı metal mi almalıyım? Sıvı metal macun uygulamasını hiç yapmadım fakat yapabileceğimi düşünüyorum.

Aklımda ki macun: Pullsar Pullwark bold düşünüyorum. Laptoplarda pump out etkisi çok yaygın görüldüğü için bu macunda karar kıldım fakat farklı önerilerinize de açığım. Sıvı metal al derseniz de yine aynı markanın ıce Dragon sıvı metal macunu var fazla fiyat farkı yok aralarında diye gördüm.

Cihazım: HP Victus 16 R5 7640HS - RTX 4060.

Bütçem: 400 TL fakat duruma göre 100 lira daha yukarı çıkabilirim. Pullsar Pullwark bold 364 TL olduğu için 500 liralara çıkacaksam gerçekten fiyat farkına değecek bir macun olmalı ki baktığım kadarıyla bu fiyata bundan daha iyi bir macun yok diye gördüm, gözümden kaçmış olabilir önerilerinize açığım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplar için termal iletkenliği 10'un üzerinde olan macunlara bakın derim.
Bu arada ben konuyu önceden açmıştım ama geç onaylanmış. O süre içinde Pullsar Pullwark Bold macunu satın aldım elime ulaştı. İletkenliği de 20 w/m*k.


Sıvı metal daha önce yapmadıysan bilen birine yaptır taşırırsan anakart gg
Vazgeçtim ondan zaten ya. Laptoplarda daha da sıkıntıymış anladığım kadarıyla. Çünkü sürekli taşındığı için akma ihtimali daha da artıyormuş. Hiç onun riskine girmek istemedim o yüzden.
 

Geri
Yukarı