2 Harddisk'de 2 İşletim Sistemi Kullanmak

ahm1453

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2017
Mesajlar
80
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben Windows 10 kullanıcısıyım. Ama bazen hobi olarak Kali Linux ile uğraşıyorum. Şu an PC ye takılı bir Harddisk var. Elimde bir tane de fazladan var.

Ben Linux'u USB'den boot ederek kullanmak yerine, ikinci Harddisk'i de PC ye takarak içerisine de Linux yükleyerek istediğim zaman istediğimi BIOS ayarlarından seçip kullanmam mümkün mü? Ya da bunun farklı bir yolu var mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kuruluyor.Daha önceden hiç denemedim fakat bildiğim kadarıyla disk bölme ekranında diski C,D,E,F olarak bölüyorsun C'ye Windows D'ye linux kurabilirsin F'yi yedek olarak kullanabilirsin.(Çift hdd şart değil tek hdd'ye kurabilirsin)
 
İkinci disk i takmak yerine birinci disk üzerinden uyguladım işlemleri anakartım ASUSb350 PLUS
ayrı bir şekilde ubuntu yu (Kali Yerine kurim dedim) açamıyorum. Boot manager sekmesinde iki seçenek var 1)Windows Boot Manager 2)Harddisk. Windows u seçince windowsi harddisk i seçince ubuntu açılıyor. Ama önceden Windows u açtığımda 13 saniyede sıfırdan açılırken şimdi 30 saniyede açılıyor ve sistem ilk açıldığında kasıyor. Ne yapmalıyım nasıl bir hata olabilir ?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı