Bir oyun projesi

Hhkacmaz

Kilopat
Katılım
10 Ocak 2018
Mesajlar
63
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar herkese.
Düşüncemizde efsane bir oyun tasarladık. Dünyayı sallayacak kapasitesi olduğunu düşünüyoruz. Ki yıllardır oyun oynayan birisi olarak gerçekten öyle olacağını hissediyorum. Ama şöyle bir şey var; oyun programlamayı bilmiyoruz. Bilen birisine de kafamızda tasarladığımız oyunu kaptırmak istemiyoruz. Ne yapabiliriz bu konuda patent falan mı almamız lazım bir yazılım şirketine gitmeden önce?
Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama şöyle bir şey var; oyun programlamayı bilmiyoruz.

Öğrenin. İmkansız değil. Emin olun kendi kafanızda ki bilgiyi karşıya aktarmakta güçlük çekeceksiniz. En iyisi kimseye ihtiyaç duymadan kendinizi geliştirin.
 
Fikri korumanın en sağlam yolu fikri kimseye anlatmamaktır. Anlatarak korumaya çalışmak için ise telif hakkı almayla ilgili kuruluşlara gidip destek almaktır.
Patent, icatlar yani yeni buluşlar için veriliyor. Oyun ve iş fikirleri ise fikri mülkiyet olarak değerlendirilip telif ile korunuyor ya da korunmaya çalışılıyor diyelim. Telifli fikrinizi birçok kişi ile paylaştıktan sonra korumak ne derece mümkün olur bilemiyorum. Hele ülkemizde hukuk kimin tepesine biner kimi umursamaz kestirilemez iken. Bu konudaki en önemli faktör hangi hukuki iklime hakim bir ülkede yaşandığıyla ilgili. Kötü niyetli kişilerin iş dünyasındaki yoğunluğu ile ilgili fikir yürütmeye henüz sıra bile gelmemişken umut kırıcı engeller hep olacaktır.
Kendi fikrinizi oyuna dönüştürmek ise; yolda 1 at nalı bulup, "iş 3 nal bir ata kaldı" demek gibi oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı