Ryzen 5 2400G Performans Yorumu

EvieFrye

Kilopat
Katılım
22 Haziran 2017
Mesajlar
974
Makaleler
5
Çözümler
2
Yer
Azerbaycan,Bakü
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam Arkadaşlar. Technopat incelemede izledim bu APU'yu. Benim çok hoşuma gitti. Ekran kartlarının bulunmadığı bu zamanda peynir-ekmek gibi satar bence. Sizin görüşleriniz nedir?:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Satılmayacaktır. APU için yüksek MHz'li RAM alınmalı ve bu RAM'ler çift kanal olmalı.
İçindeki GPU GT 1030 gücünde tamam, ama bu GT 1030'u kullanmak için 500 TL masraf edilmemeli. APU alan kişiler düşük bütçesi olan kişiler oluyor ve bu kişiler çift RAM slotlu anakart kullanıyor düşük bütçeli olduğu için. APU için de 2x4 RAM kullanıyorlar ve sonra yükseltme zor oluyor.
Bana kalırsa alınması gereksiz olur.
 
İyi ekran kartı almaya bütçesi yetmeyecek olanlar ve ilerde idarelik bu işlemci APU içindeki GPU'yu kullanmakl isteyen kullanıcılar için iyi bir seçenek. RAM fiyatları pahalı zaten, sırf APU değil normal sistemlerde de RAM almak pahalıya patlıyor, yüksek frekanslı RAM APU işlemciler dışında normal Ryzen işlemcilerinde de performansı etkiliyor.
 
APU'dan performans almak için öncelikle çift kanal yüksek frekanslı RAM alınması gerekli. Günümüz fiyatlarında bu RAM'ler yerine 2 adet GT 1030 alınabilir. APU güzel fakat RAM fiyatları fahiş durumda.
 
Ayrıca ne kadar iyi RAM alırsanız alın bence yetersiz performans veriyor. Masaüstü oyunculuk için 1080p 60 FPS minimum değer oldu/olacak. Ama R5 2400G nin performansı bunu için yetmiyor.
 
RAM fiyatları yüksek hem yüksek frekanslı olmak zorunda buda saten OÇ demek. İyide her anakartta olmuyor ki çoğu mavi ekran yada reset atınca sıfırlanma gibi sorunları var. Ben almazdım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı