Bulut Depolama Yedeklemesi

1Gülhan1

Kilopat
Katılım
25 Şubat 2018
Mesajlar
1.447
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mega ile dosyalarımı her zaman ulaşmak istiyorum fakat aklımda da bir şüphe var. Mega bildiğiniz gibi uçtan uca şifreleme ile şifreliyor. Bu demek oluyor ki şifrenizi kaybettiğinizde ya kayıp anahtarı gireceksiniz ya da verilerinizi büyük bir ihtimalle kaybedeceksiniz. Aklımı kurcalayan konu biraz garip gelebilir ama acaba onlar bizim verilerimizi yedekliyor olabilir mi? Aslında Google Drive ile de düşündüm, bu gibi bulut depolama şirketleri yedekleme yapıyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yedeklemeye gerek olduğunu sanmıyorum. Her an her şeyin erişime açık onlar için. İstedikleri gibi dosyalarınla oynayabilirler. Fakat bunlar tamamen ihtimal dahilindeki hareketler. Bu şirketlerin düzenli olarak dosya / içerik röntgenciliği yaptıklarına inanmıyorum. O yüzden rahat olabilirsin.
 
Bildiğim kadarıyla yedekleme yapmıyorlar. Yüksek kapasiteli flash diskler ile (kişisel tabirle SSD'ler) depolama yaptıkları için veri kaybı olması çok zor zaten. Ama olunca da oluyor işte. Eskiden girdiğim bir site, hosting sunucularında bakım sırasında arıza oluştuğu ve tüm veriler kaybedildiği için kapatılmıştı. Ama bunlar çok düşük bir ihtimal bazında olan olaylar.
 
MEGA öncesinde bu durumu yaşamış bir firma o yüzden ben pek güvenmiyorum. Neyse temel olarak cloudlar verilen hizmet sitede açıklanır koşulları filan, orada ne yazıyorsa o.
Güvenilir tüm firmalar AV taramasından geçirir dosyaları. Yedeğe gerek yok zaten siz yedek olarak o serverı kullanıyorsunuz.
MEGA'nın bildiğim kadarıyla kendi şifreniz hariç size ait ulaşabilmeniz için kimlik veriyor onu alabilirsiniz. Yardımlara bakıp bulabilirsiniz sitesinden.
 
Siz olsanız verilerinizi güvenip upload eder misiniz? Arayüzünü çok sevdim ama içimde bi kuşku oluştu. Sorsanız cevap veremem neden ama güvenemiyorum. Anlık oluşan güven. Bu durum da ne yapardınız?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı