Çözüldü Her şeyden sıkılmanın çözümü nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wixenwortx

Decapat
Katılım
27 Nisan 2023
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirtiğim gibi her şeyden sıkıldım. Maddi durumum var, zamanım var, sevgilim var her şeye sahibim ama gene de sıkılıyorum. Çoğu hobiyi denedim 1 haftaya kalmaz sıkılıyorum devam etme zorunluluğum yok çünkü. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aslında sürekli gelişim görebileceğiniz bir hobide, genelde en hızlı ilerleme ilk başlarda olur. Eğer Mustafa.Kaan hocamın bahsettiği hobilerde bile, bu en hızlı geliştiğiniz dönemde dahi hemen sıkılmaya başlıyorsanız, bence sorun hobinin kendisi değildir.

Burada iki ihtimal öne çıkıyor:
  1. Günlük hayatınızda reels gibi anlık haz veren aktivitelerin fazla olması; bu yüzden uzun vadede sonuç almaya yönelik çaba göstermek istememek.
  2. Kendinize net bir hedef ve motivasyon belirlemeden bir hobiye başlamak; yanan bir motivasyon olmadığı için de kısa sürede başka bir hobiye geçmek.
Eğer bu iki durumdan biri ya da ikisi birden varsa, yapılması gereken şey; reels gibi hızlı dopamin sağlayan aktiviteleri azaltıp, tek bir hobide net bir motivasyonla ve hedef koyarak o hobiye yoğunlaşmak olmalı.
Samimi olarak söylüyorum sizinki çare bulmak değil kıskanmak maalesef lütfen kendi kusurunuzu görmezden gelmeyiniz :)
Sizin neyinizi kıskanabilirim ki acaba? Sahip olunan maddiyatları kıyaslayacak seviyeye düşecek değilim lakin siz sanki burada ilgi arayışına girmiş gibisiniz. Umarım en kısa sürede derdinize çare bulursunuz.
 
Hayattaki tüm hazları deneyimlediysen sıkılmak kadar normal bir şey yoktur hocam. Sana tavsiyem kendine bir hedef belirle ve buna ulaşırken can sıkıntısından kurtulacaksın normal olarak.
 
Hayattaki tüm hazları deneyimlediysen sıkılmak kadar normal bir şey yoktur hocam. Sana tavsiyem kendine bir hedef belirle ve buna ulaşırken can sıkıntısından kurtulacaksın normal olarak.

Dediğim gibi oyunlarda hedefe ulasılan zaman eğlenceli geliyor pek fazla sıkılmıyorum ama gerçek hayatta yani yapsam da kaybedecek bir şeyim olmadığı için sıkılıyorum pes edebiliyorum kolayca tekrar ve tekrar deneyeceğim teşekkürler tavsiye için.
 
Aman böyle devam etsin. Maalesef bir süre sonra elimizdekini bile aniden kaybedebiliyoruz.

Geçmişte neredeyse el her şeyi olan insanlar özellikle bana yakın olan insanlar tanıdım. Ekonomik kaygıları yoktu, geri kalan her şey ise olması gibi ilerliyordu ama bir şey oldu. Ekonomik kaygısı olmayan o insanlar bolluktan yokluğa hızlı bir düşüş yaşadı on milyonlarca liralık gayrimenkuller ve yatırım uçtu gitti. Aile içi ihanetler oldu, anlaşmazlıklar ve ayrılıklar oldu. Sıkılmak acı çekmekten daha iyidir hem çözümü var.

Yeni amaçlar ve uğraşlar edinmek, yeni insanlar tanımak ve düzenli olarak gezmek gibi mesela Birkaç günlük yatılı turlar var. Ülkemizde veya başka ülkedeki önemli yerleri gezdiriyorlar. Ufkunu ve vizyonunu genişletebilirler sonra da Sanat ile uğraşırsın belki YouTube için içerik üretirsin. :D

Aman çok sıkılıyorum diyerek şu Squid Game dizisindeki zenginler gibi insanları öldürebilecek yarışmaları finanse etme hehehehe :D

Oyunlar olmasa bende sıkılacağım ama neyse ki şu RPG oyunları var ya bir nevi o evrendeki kendimi simule ediyorum. Keşke şöyle Mass Effect'te Dragon Age evreninde yaşasaydık.

Bende sıkılıyorum hayata atılma aşamasındayım ama sivil bir insan olmanın getirdiği kısıtlamalar beni sıkıyor. Bir organizasyona katılıp paralı asker olasım var. :D
 
Hocam şu an hala aynı sorun devam ediyor oyunlarda asla böyle değil ama hedefimi koyabiliyorum en azından yaklaşana kadar zevk alarak oynayabiliyorum artık fakat günlük hayattaki hobilerde bunu yapamıyorum neden bilmiyorum.

Hocam, sanırsam maddi açıdan sıkıntınız yok. Bu sorunu bir psikologla konuşmanız bence en sağlıklısı olacaktır; çünkü bu forumdaki kişilerin büyük çoğunluğu 15–24 yaş arasında ve bu yaşlarda bence kişi, kendinin kim olduğunu bile daha çözemiyor ki başkasının yaşadığı karmaşık bir şeyi anlayıp çözüm bulsun. Bu yüzden buradan alacağınız cevaplar pek de sağlıklı olmayacaktır, hele ki bu denli uzun süren bir soruna.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı