Akıllı Ev Aygıt Tavsiyesi

Xarch

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
90
Yer
İstanbul
İleride kendi yapacağımız bir eve taşınacağız. Benim aklıma eve akıllı ev için aygıt vb. şeyler eklemek geldi.
Henüz inşaatken yapılması mantıklı değişiklikler ya da çok maliyetli olmamak şartıyla aygıt tavsiyelerini bekliyorum.
 
Ürün yatırımlarını isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre yaparsınız. Bu konuda da aynısı geçerli. Örneğin eve geldiğinizde veya evden ayrıldığınızda perdelerin otomatik olarak açıp kapatılmasını akıllı bir perde aracılığıyla sağlamak mümkün ama bu sizin için çok anlamsız da olabilir. Ne istediğinizi sizin belirlemeniz gerekir.
 
Şu anda aklımda sadece kombiye akıllı bir aygıt takmak var. Perde olayı abartı olur. Söylemeye çalıştığım şey bir lüks değil de hayatı kolaylaştıracak detayları eklemek.
 
Genel akıllı ev konsepti için Google'a "akıllı ev sistemleri" yazarsanız eğer farklı alternatifler bulabilirsiniz. Örneğin, aramanın ilk sonucu bu oldu:

Akıllı Ev Sistemleri | Audio Elektronik

Kombi ve klima için şuna bakabilirsiniz.

COSA | Akıllı Oda Termostatı

Not: COSA'yı hiç kullanmadım, kullanana da rastlamadım. Sadece fikir vermesi için paylaşıyorum.
 
Ev içindeki bazı akıllı otomasyonlarla birlikte akıllı güvenlik ve ihbar sistemleri de bu gruba dahil edilebilir. Olmazsa olmazı ise doğalgaz çekilen her evde mutlaka doğalgaz alarm cihazı (Doğalgazın daireye tam girmeden önce ana gaz borusundan kesilmesini sağlayacak şekliyle) duman ve yangın alarmı sensörleri, hırsız alarm sistemleri (harekete duyarlı hareket sensörlerleriyle) yedek güç sistemleri (otomatik devreye giren jeneratörler gibi) çatıya çok yakınsa daireniz, örneğin solar panelli öz -elektrik üretimi (Şebekeye alternatif veya bir dış takviye niteliğinde) ve sıcak su üretimini güneşten sağlayan güneş kollektörleri (eğer inşaatta hiç planlanmamışsa) düşünülebilir. 1. derecede ve çok riskli olan bir deprem bölgesindeyseniz deprem anında doğalgazı, elektriği ayni anda kesebilen, iletişimi (telefonu, fiber interneti, vb.) koparmayan veya devre dışında bırakmayan akıllı ev sistemleri de yine düşünülebilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
akıllı ev teknolojileri farklı bir boyuta ulaşmaya başladı, her şeyi kamerayla izleyebiliyor cep telefonu ile komut verebiliyorsunuz. Özellikle inşaat firmaları pazarlama konusunda sıklıkla bu argümanı kullanıyorlar.
 
Akıllı ev ve ev otomasyonu konusu ülkemizde yeni yeni oluşmaya başlıyor.
İlk olarak ampulleri telefondan kontrol etmek akla gelse de aslında, enerji tüketimini yönetip, konfor ve güvenliği bir hayli artıran sistemler bulunuyor.
Akıllı Ev Sistemleri için bir çok markanın bayisi olan Engie Evde'yi tavsiye ederim. Türkiye'de sadece akıllı ev için hazırlanmış tek platformdur.
Akıllı Aydınlatma, Isı ve Enerji yönetimini, Güvenlik ve Ev Otomasyonu için bir çok ürünü bulabilirsiniz.
Ziyaret etmek için www.EngieEvde.com
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı