15000 TL'ye Hi-Fi önerisi

BTR15 300ohm'a kadar destekliyor görünüyor. Cihazın firmware güncel mi?
Evet acar acmaz guncellemesini yapmistim.

Reddit vs gibi yerlerde kulakligin genel olarak sessiz olmasindan sikayetci baya mesaj okudum. Ama bu sekilde de bu kulaklik bu kadar unlu olamaz gibi geliyor bana. Belki de normali bu ve bana baya dusuk hissettirdi. Urunu sescibaba'dan almistim. Sanirim yarin Fiio ile birlikte gidip yerinde bi bakicam. Hakikaten orjinali bu sekildeyse iade edicem, baska kulakliklari test ederim diye dusunuyorum.
 
Evet acar acmaz guncellemesini yapmistim.

Reddit vs gibi yerlerde kulakligin genel olarak sessiz olmasindan sikayetci baya mesaj okudum. Ama bu sekilde de bu kulaklik bu kadar unlu olamaz gibi geliyor bana. Belki de normali bu ve bana baya dusuk hissettirdi. Urunu sescibaba'dan almistim. Sanirim yarin Fiio ile birlikte gidip yerinde bi bakicam. Hakikaten orjinali bu sekildeyse iade edicem, baska kulakliklari test ederim diye dusunuyorum.
İlginç. Beyerdynamic o konularda pek üzen bir marka değildir. Ben amfiyle alakalı diye düşündüm. Testlerini yaptıktan sonra buradanda bilgilendirirsen iyi olur, bizde öğrenmiş oluruz.
 
İlginç. Beyerdynamic o konularda pek üzen bir marka değildir. Ben amfiyle alakalı diye düşündüm. Testlerini yaptıktan sonra buradanda bilgilendirirsen iyi olur, bizde öğrenmiş oluruz.
Yabanci forumlarda bir arkadas, BTR15'in 250 ohm kulaklik icin sessiz kalacagindan bahsetmis. Konuyla ilgili beyerdynamic sitesinde bulunan bir Online Impedance Calculator dan bahsetmis. BTR15'in verebilecegi gucu (340mW into 32 Ohm) iken (44 mW into 250 Ohm) olarak hesaplamis ki 250 ohm bi kulaklik icin oldukca sessiz diyo. Ayni rakami ben bulmaya calistim hesaplayicidan ama bulamadim.

Guncelleme 30.04.2024

Aldigim urunlerin ikisinide iade ettim arkadaslar. Her ikisi icinde sureci ve neden iade ettigimi aciklayayim belki dusunenler icin fikir olur.

Beyerdynamic DT 990 (250 Ohm)
Kulakligi sescibaba.com'dan almistim. Yanlis kulaklik amfisi secimimden oturu dusuk ses geliyordu. Iade etmek istedigimi soyledim musteri hizmetlerine. Hijyenik urun oldugu icin iade alamayacaklarini soylediler. Arastirma yaptim. Konuyla ilgili emsal THH karari var. Kulakici hijyenik sayiliyor ama kulakustu yapisi geregi bununla alakasi yok. Tekrar sescibaba'ya karardan bahsettigimde tamam dediler :) Hatta ben once iade etmek yerine baska kulaklik denemek istedim. Yanlislikla magaza yerine merkez ofislerine gittim Besiktasta. Yanima kulaklik amfimi de almistim. Orada Alperen diye musteri temsilcisi bi arkadasla gorustuk. O da denedi amfiyi, kulakligin sesi dusuk. Tamam iade aliriz dedi, istersen 32 Ohm ile degiselim hatta sonra begenmezsen 80 ohm olan ile degisebiliriz ama kutularini vs cok karistirmadan nazikce acip denersen iyi olur dedi :) Baya yardimci oldu yani ama ben diger kulaklari merak ettigim icin esas Bagdat Cad. magazalarina gittim. Magazada ki arkadasta cok ilgiliydi hangi kulakligi istesem denedim. Tavsiye ederim sizede guzel, butik bi magaza. DT 770 80 Ohm ve 32 Ohm denedim. Benim amfi dusuk ohm olanlari daha iyi surdu. Sonra DT900 PRO ve DT700 PRO denedim. Oradaki arkadasta 990 ve 770lerde dusuk ses sikayeti oldugunu ama PRO serilerinde markanin sinirlamayi kaldirdigini soyledi. Hakikaten dogru, DT700 PRO baya hosuma gitti. Ama bana yeterli gelmedi. Amfi dahil totalde harcadigim / harcayacagim para karsiliginda cok iyi hissettiren Hi-Fi ses deneyimini yasadigimi dusunmedim. Evet ses guzel ama benim telefona/PCye taktigim eski beats kulakici ile aralarinda ki ses farki harcanan 13bin TLye degecek kadar degildi kesinlikle.

Fiio BTR15
Bu kulaklik amfisini de hesaudio.com'dan almistim. Yanlis urun secimi yaptigim icin geri iade etmek istedigimi soyledim. Iadeyi kabul ettiler ancak bastaki kargo ucretini ve iade kargo ucretlerini toplam tutardan duserek iade yaptilar. Amfi kulakici kulakliklari cok rahat surebilir hatta 32 - 48 ohm kulakustuleri de cok iyi suruyordu. Benim eski beats kulakligin sesini de baya degistirmisti belki onunla kullanmaya devam edebilirdim. Ama yine dedigim gibi aradaki ses kalite farkinin harcanan paraya degmeyecegini dusundugum icin iade ettim.

Sonuc olarak ogrendigim iki sey oldu:
  • Ses olayi gercekten cok goreceli bi kavrammis, ben yabanci forumlardaki vs cogunluk yorumlara guvenerek hareket etmistim ve beklentimi o yorumlar yuzunden cok yukseltmisim.
  • Ust duzey bi kulaklik almak istiyorsaniz kesinlikle denemeden almayin :)

@Phoibos
@Hesher
 
Son düzenleme:
Evet acar acmaz guncellemesini yapmistim.

Reddit vs gibi yerlerde kulakligin genel olarak sessiz olmasindan sikayetci bayağı mesaj okudum. Ama bu sekilde de bu kulaklık bu kadar unlu olamaz gibi geliyor bana. Belki de normali bu ve bana bayağı dusuk hissettirdi. Urunu Sescibaba'dan almistim. Sanirim yarin fiio ile birlikte gidip yerinde bir bakacağım. Hakikaten orijinali bu sekildeyse iade edeceğim, baska kulakliklari test ederim diye dusunuyorum.

Yabanci forumlarda bir arkadas, btr15'in 250 ohm kulaklık icin sessiz kalacagindan bahsetmis. Konuyla ilgili beyerdynamic sitesinde bulunan bir Online Impedance Calculatordan bahsetmis. Btr15'in verebilecegi gucu (340MW into 32 ohm) iken (44 MW into 250 ohm) olarak hesaplamis ki 250 ohm bir kulaklık icin oldukca sessiz diyor. Ayni rakami ben bulmaya calistim hesaplayicidan ama bulamadim.

Guncelleme 30.04.2024

Aldigim urunlerin ikisini de iade ettim arkadaşlar. Her ikisi icinde sureci ve neden iade ettigimi aciklayayim belki dusunenler icin fikir olur.

beyerdynamic dt 990 (250 ohm)
Kulakligi sescibaba.com'dan almistim. Yanlış kulaklık amfisi secimimden oturu dusuk ses geliyordu. Iade etmek istedigimi soyledim musteri hizmetlerine. Hijyenik ürün oldugu icin iade alamayacaklarini soylediler. Arastirma yaptim. Konuyla ilgili emsal THH karari var. Kulak içi hijyenik sayiliyor ama kulak üstü yapisi geregi bununla alakasi yok. Tekrar Sescibaba'ya karardan bahsettigimde tamam dediler :) hatta ben once iade etmek yerine baska kulaklık denemek istedim. Yanlislikla magaza yerine merkez ofislerine gittim besiktasta. Yanima kulaklık amfimi de almistim. Orada alperen diye musteri temsilcisi bir arkadasla gorustuk. O da denedi amfiyi, kulakligin sesi dusuk. Tamam iade aliriz dedi, istersen 32 ohm ile degiselim hatta sonra begenmezsen 80 ohm olan ile degisebiliriz ama kutularini vs cok karistirmadan nazikce acip denersen iyi olur dedi :) bayağı yardimci oldu yani ama ben diger kulaklari merak ettigim icin esas Bağdat CAD. Magazalarina gittim. Magazada ki arkadasta cok ilgiliydi hangi kulakligi istesem denedim. Tavsiye ederim size de guzel, butik bir magaza. Dt 770 80 ohm ve 32 ohm denedim. Benim amfi dusuk ohm olanlari daha iyi surdu. Sonra DT900 Pro ve DT700 Pro denedim. Oradaki arkadasta 990 ve 770'lerde dusuk ses sikayeti oldugunu ama Pro serilerinde markanin sinirlamayi kaldirdigini soyledi. Hakikaten dogru, DT700 Pro bayağı hosuma gitti. Ama bana yeterli gelmedi. Amfi dahil Total'de harcadigim / harcayacagim para karsiliginda cok iyi hissettiren Hi-Fi ses deneyimini yasadigimi dusunmedim. Evet ses guzel ama benim telefona/PCye taktigim eski Beats kulak içi ile aralarinda ki ses farki harcanan 13bin TL'ye degecek kadar değildi kesinlikle.

fiio btr15
Bu kulaklık amfisini de hesaudio.com'dan almistim. Yanlış ürün secimi yaptığım icin iade etmek istedigimi soyledim. Iadeyi kabul ettiler ancak bastaki kargo ucretini ve iade kargo ucretlerini toplam tutardan duserek iade yaptilar. Amfi kulak içi kulakliklari cok rahat surebilir hatta 32 - 48 ohm kulakustuleri de cok iyi suruyordu. Benim eski Beats kulakligin sesini de bayağı degistirmisti belki onunla kullanmaya devam edebilirdim. Ama yine dedigim gibi aradaki ses kalite farkinin harcanan paraya degmeyecegini dusundugum icin iade ettim.

Sonuç olarak ogrendigim iki şey oldu:
  • Ses olayi gercekten cok goreceli bir kavrammis, ben yabanci forumlardaki vs cogunluk yorumlara guvenerek hareket etmistim ve beklentimi o yorumlar yuzunden cok yukseltmisim.
  • Ust duzey bir kulaklık almak istiyorsaniz kesinlikle denemeden almayin :)

@Phoibos
@Hesher

Kulaklığı iade etmeniz doğru olmuş. Geri dönüş için teşekkürler.
Ben güncel olarak IE600 kulak içi kulaklık kullanıyorum ama PC'deyken DT900 Pro da kullanıyorum. Beyerdynamic yerine Sennheiser bakın diyeceğim de o fiyat bandında çok bir şey görmedim. İsterseniz Hi-Fi Life mağazalarına bakın derim.
 
Bilgilendirme için teşekkürler, bende merak ediyordum mevzu ne oldu diye. Ürünleride sorun çıkmadan iade edebilmene sevindim.

öncelikle ben hala problemin biraz amfi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 770'ler stüdyo/referans kulaklıkları arasında sevilen bir üründür. düşük ses gibi bir şikayetin olacağını sanmıyorum bu üründen. Fiio hiç denemedim ama bu işin biraz Starbucks'ı gibiler. Zamanında open-back AKG k702 almıştım, amfi olarakta m-audio'nun bir modeli önerildi şuan hatırlamadığım. Kulaklığın sürüş değeri çok düşük olmasına rağmen amfi süremedi, 1 sene düzgün amfi aradım bunun için. Şuan JDS Labs'ın The Element'i kullanıyorum amfi/dac olarak. Yüksek empedanslı kulaklıkları sürmek için yapılmış bir amfi. Diğer kulaklığım Beyerdynamic 880 edition 600ohm semi-open'ı gayet rahat sürüyor.

Ses olayi gercekten cok goreceli bi kavrammis,
bu çok doğru:) ses, fazla karakteristik ve kişiye hitap eden birşey. o yüzden çok farklılıklar oluyor kişiden kişiye. ilk studyo kulaklığımı almak isterken bende müzisyen arkadaşlarıma danışmıştım ama denettirdikleri kulaklıklara bir türlü ısınamadım. ezberede kulaklık almak istemediğim için uzun süre firma firma dolaşıp denedim.

Ayrıca kulağınında bu süreçte biraz eğitilmesi gerek. Beats gibi kulaklıklar oldukça renkli ve ekolayzırlı kulaklıklar, müzik dinlerken oldukça eğlenirsin. Referans kulaklıkları bu renklerin asgari düzeyde olduğu aletler, sesi kayıt edildiğine yakın bir halde duyarsın. Bu yüzden ilk başta renksiz gelir. Uzun dinlemeler yaparak bu işi çözeceksin tabi. Sonrasında bir bakacaksın beats ile nasıl dinledim bunca zaman dersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı