3000 - 3500 TL'ye Oyuncu Bilgisayarı

Deathern

Kilopat
Katılım
3 Nisan 2015
Mesajlar
34
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, öncelikle ilk defa bilgisayar toplaması ve montajı yapacağım. Bu konuda hiç bir tecrübem yok neredeyse. İzlediğim birkaç video var technopatta bilgisayar toplama ile ilgili. Ben izlediğim videolara göre bir bilgasayar topladım. Bu bilgisayar çalışırmı ve sizce seçimim doğrumu ? Bu arada 500 watt güç kaynağı yeterli olurmu ?
blzAWZ.png
 
Son düzenleme:
Overclock zor bir şey değil. Hiç bilmiyorsan, BIOS'a girip tek tuşa basman ile 4690K'yı 4.2-4.5 GHz'e çıkartabilirsin. Z97 çipset anakartlar her açıdan daha performanslı ayrıca.
 
Alternatif olarak böyle bir sistem topladım.
3561.png

SSD'ye gerek yok, işlemciyi güçlendir ki O.C atmama gerek olmasın ve uzun yıllar dayansın diyorsan buna bakabilirsin.
3509.png

Ben hemm SSD hemde güçlü işlemci istiyorum diyorsan anakarttan biraz daha kısarız ve bu sistemi alabilirsin. Ama uzun kullanım ve baskı altında sistemi ne kadar stabil tutar bilemem.
3537.png
 
980'i sığdırmak için kalitesiz bir kasa ve H81 yonga seti önermek doğru değil. 970 bu bütçeye tercih edilmesi gereken en doğru kart. Ayrıca V300 serisi ile gerçekten çok büyük sıkıntı yaşayan insanlar var. Hele ki P33.
 
Zaten belirttim uzun süreli kullanımlarda P33 sıkıntı çıkartabilir diye. Ayrıca kasanın kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. İncelemerini izledim ve 220 mm'lik sıvı soğutma bile bağlayabiliyorlar. İçi ferah ve hava akışı için gerekli yerlere fan yuvasını koymuşlar. Xigmatek Power kullanan birisi olarak tavsiye ederim Xigmatek'i. Zaten Recep hocamız da gayet kaliteli bir Power demişti Xigmatek için. Asus H81-Plus önermemin sebebi baskı altında dayanıklı bir anakart ve G3258'e 4.6 Ghz'ye kadar O.C atıp stabil çalışmasını sağlayan O.C'ciler görmüştüm youtube'den. O açıdan içimde bir sıkıntı yok. V300 model SSD'yi yakın zamanda R7 260X ile birlikte bir müşteriye sattık ve uzun uzun test ettik. Canavar gibi SSD. Bir sorun olacağını sanmıyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı