Arc A750 ve Vatan Bilgisayar rezaleti

moserembo

Picopat
Katılım
11 Aralık 2023
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Sizinle bir Intel Arc A750 ekran kartı ve Vatan Bilgisayar deneyimi paylaşmak istiyorum.

15.11.2023 tarihinde vatanbilgisayar.com'dan aldığım Arc A750 kart, her şeyi denememe rağmen çalışmadı. 3 boyutlu herhangi bir şey açarken bilgisayar tamamen kilitleniyor. Denemediğim şey kalmadı, yok, olmadı. (3 gün vakit bulamadım, 3 gün de interneti araştırıp nereedeyse her şeyi denedim)

Satın aldıktan 6 gün sonra değişim için İstanbul Acıbadem mağazalarına gittim. Servisin bakması lazım dediler, tamam dedim.

Sonradan öğrendim ki servise yurt dışına gönderiyorlarmış kartı.
Ben servis süresini 20 gün biliyordum, sonra görüştüğümde en az 1 ay sürer dediler.

Kartı çalıştırmak için uğraşırken intel.com ile de yazışmıştım, adamlar çok ilgilendi, bana telefon bile ettiler.
Kart ülke dışı Intel servisine giderse en az 30 gün onların inceleme süreci olur dediler. Siz en iyisi beklemeyin kartın yenisini isteyin dediler ama Vatan Bilgisayar duvar gibi, hiçbir şeye yanaşmıyor.

Bugün, kartı kendilerine teslim edeli 20 gün oldu ve öğrendim ki kart halen Vatan Bilgisayar'da bekliyormuş.
Yok kotaları varmış, yok hemen gönderemiyorlarmış vs...bir sürü baştan savma bahaneleri.
Bir de diyorlar ki "biz aracıyız, sorumluluğumuz yok."
Ne zaman göndereceksiniz servise diyorum, "belli değil" diyorlar. Tüketici kanunu var ama diyorum, "biz aracıyız, sorumlu değiliz" diyorlar.

Kısaca, ne değişim yapıyorlar ne de iade ediyorlar. Beni belirsiz bir süre bekletmek istiyorlar. Tam bir solandırıcılık. 5400TL'm kendilerinde bekliyor bu arada.

Olay tüketici hakem heyetine doğru gidiyor, 30 günün dolmasını bekliyorum.
Bundan sonra Vatan Bilgisayar'dan bir şey almam.
 
Ben de aldım Intel Arc A750 ekran kartı hiç memnun kalmadım. RTX 4060 ekran kartının 250 FPS verdiği oyun Arc 750'de 20 FPS zor veriyordu. Hemen elimden çıkarıp kurtuldum, Arc pişmanlıktır. Bir de telefon ile takas yaptım. :D A51 Samsung.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aldım Intel Arc A750 ekran kartı hiç memnun kalmadım. RTX 4060 ekran kartının 250 FPS verdiği oyun Arc 750'de 20 FPS zor veriyordu. Hemen elimden çıkarıp kurtuldum, Arc pişmanlıktır. Bir de telefon ile takas yaptım. :D A51 Samsung.

RTX 4060 ile elbette DLSS teknolojisinden dolayı kıyaslanamaz fakat 250FPS aldığınız oyuna da Arc 750'nin 20 FPS vermesi imkansız. Performans bakımından eğer frame generation teknolojisi kullanılmıyorsa o kadar fark olamaz. Kullanılsa bile o kadar olamaz. Siz GT 730 ile RTX 4060 karşılaştırıyor gibi bir kıyas yapmışsınız.
 
RTX 4060 ile elbette DLSS teknolojisinden dolayı kıyaslanamaz fakat 250FPS aldığınız oyuna da Arc750'nin 20 FPS vermesi imkansız. Performans bakımından eğer frame generation teknolojisi kullanılmıyorsa o kadar fark olamaz. Kullanılsa bile o kadar olamaz. Siz GT 730 ile RTX 4060 karşılaştırıyor gibi bir kıyas yapmışsınız.

Yalan mı söyleyeceğim kardeş 20 FPS veriyordu gözümle gördüm bunu.
 
Bence hiç beklemeden thh ye gitmeniz lazımdı çünkü internetten alınan ürünlerde değişim, iade yapmak zorundalar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı