Nasıl disiplinli olunur?

Cicenes35

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
2.458
Makaleler
3
Çözümler
20
Arkadaşlar disiplinli bir birey olmak istiyorum ancak nasıl olacağımı bilmiyorum. Hayatımı disipline koymak istiyorum. Ne yapabilirim? Mesela siz nasıl disiplinli olmayı başardınız?
 
enerjini, gündelik yaptığın normal işlerden daha başka işlere yönelt. Mesela gün içindeki instagram veya tiktokta video, reels kaydırma aktivitenin yerine kitap okuma aktivitesiyle değiştir. Ya da sürekli bir şeye" asla bir daha yapmayacağım" deyip tekrar tekrar yapıyorsan. O yapmak istemediğin şeyi kişisel alanında bulundurma.
 
Arkadaşlar disiplinli bir birey olmak istiyorum ancak nasıl olacağımı bilmiyorum. Hayatımı disipline koymak istiyorum. Ne yapabilirim? Mesela siz nasıl disiplinli olmayı başardınız?
Eğer varsa mastürbasyon, küfür gibi şeyleri bırak. Bunlar hayatına çok zarar verir. Sigara ve alkok yada bunları içen arkadaş ortamına sahipsen onlardan uzak dur ve kendine uygun bir grup bul. Derslerini düzelt, ekran süreni düşür. Şık giyin giyimine kuşamına dikkat et tertipli ol el yıkamayı düzgün beslenmeiy alışkanlık haline getir ve GYM başla.
 
Eğer varsa mastürbasyon, küfür gibi şeyleri bırak. Bunlar hayatına çok zarar verir. Sigara ve alkok ya da bunları içen arkadaş ortamına sahipsen onlardan uzak dur ve kendine uygun bir grup bul. Derslerini düzelt, ekran süreni düşür. Şık giyin giyi mine kuşamına dikkat et tertipli ol el yıkamayı düzgün beslenmeiy alışkanlık haline getir ve gym başla.

Şu lanet mastürbasyon ve küfür alışkanlığım var. Onun dışında arkadaş ortamım küfürlü ve biraz terbiyesiz davranıyorlar. Şık giyiniyorum her okula gittiğimde ekran süremde günlük 6 saat en fazla.
 
Oyun bağımlılığı varsa eğer ve ders çalışman gerekiyorsa şöyle yap.
Yemek yedikten sonra derse başla ve her çalıştığın saat sonu 15 dakika mola ver. Bu şekilde akşam kadar çalış. Saat 20:00'dan sonra keyfin neyi istiyorsa onu yap istediğin gibi takıl. İster film izle istersen oyun oyna. Oyun bağımlılığı gün içinde devam ediyorsa azaltmak için yöntemleri de söyleyebilirim. Tabi eğer istersen.
 
Saat 11 de uyuyorum bazen 12 zaman harcadığım şeyler ise hep teknolojik aletler. Ne önerirsiniz uyuma kalkma saati olarak ve teknoloji bağımlıığı hakkında ne önerirsiniz?

Buraya kalkman gereken saati gir.

 

Geri
Yukarı