Siber güvenlik ve web tasarım için hangi dil ile başlanmalı?

PoliJya

Centipat
Katılım
20 Temmuz 2022
Mesajlar
695
Çözümler
8
Yer
İstanbul
Merhaba, siber güvenlik ve web tasarım için hangi dilleri öğrenmeliyim? Ayrıca daha yeni başlayacağım için, başlangıç için uygun olursa daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler herkese.
 
Siber güvenlik ve web tasarım apayrı alanlar. Alakaları yok. Dil öğrenmek yerine konsept öğrenmen lazım her ikisi içinde. Oturup güvenlik nasıl, neden bozulur, ne önlemler alınır/alınmalı gibi şeyleri araştırman lazım siber güvenlik için. Web tasarım içinse UI/UX inceliklerini öğrenmen lazım. Bambaşka alanlar yani.
 
Haklısınız hocam da bazı forumlarda C# önermişler çoğu alan için, o zaman ben siber güvenlik ile başlayayım, dediğiniz gibi konsept öğrenmeye çalışayım. Ayrıca ben bu tarz şeyleri nereden öğrenebilirim? Kurs veya eğitim merkezi tarzı yerler olmadan.
 
JS veya PHP ola bilir. JS ve PHP hem siber güvenlikte hem web'te kullanılıyor.

HTML ve CSS zaman kaybetme bence.
HTML ve CSS web tasarım için İngilizce bilen biri ve örneklere bakmakla iyi web tasarım herkes çıkartır bence.
 
Web security düşünüyorsanız eğer temel HTML ve iyi seviye JS öğrenilebilir. Threat Hunting alanlarında vesaire çalışacaksanız virüs geliştirmede kullanılan dillere odaklanabilirsiniz. Red Team(parası karşılığı bir şirkete sızma testleri gerçekleştiren ve yetkili siber güvenlik şirketleri içinde bulunan zaafiyet arama takımı.) alanında çalışacaksanız penetration testing için linux öğrenmeye başlayın şimdiden.
 
Son düzenleme:
Udemy kurslarını tavsiye etmem. Ücretsiz youtube kurslarına bakabilirsiniz. Udemy kurslarında derslerin sonunda uygulamalı ödevler olmazsa geliştirmiyor. Teorik bilgiyi pratiğe dökecek ödevler geliştiriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı