Soru çözerken dikkatsizlikten yanlış yapıyorum

Dikkatsizlik denilen durum istisnaları içerir. %90 çok büyük bir oran. Bu da konu eksiği ya da bağıntılı konulara hakim olmadığınızı gösteriyor. Ortam değiştirmek, konulara hakim olmak özgüveninizi geliştirebilir. Kararlılığınızı da etkiler. İyi çalışmalar.
 
Hocam dikkatinizi dışarıdan gelen sesler mi dağıtıyor? Ayrıca sınavda gelen heyecan ile güzelce odaklanırsınız. Çok deneme çözdükçe oturur aslında. Süre içerisinde odaklana odaklana halledersiniz.
 
Hocam gerçek hayatta da bunu sık sık yaşan biriyseniz çözmeniz biraz uzun ve uğraştırıcı bir süreç. Pek çok sebebi var aslında ama bu sorun pek dışarı çıkmayan ve uğraşı olmayan kişilerde çıkıyor. Eğer böyle biriyseniz genel manada hayatınızda değişikler yapmanız gerekiyor. Durum böyle değilse ders dışı önceliklerinizi azaltmanızı ve derslerinize daha fazla öncelik vermenizi öneririm. Tabii bir disiplin eksikliği söz konusu ve bunun için de çaba göstermeniz gerekiyor. @Mematitechno kardeşimizin önerilerini beğendim, onları uygulamanızı öneririm.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı