Kitap The Batman Who Laughs (İngilizce roman) ciltli kapak 453TL

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.858
Makaleler
2
Çözümler
90
Yer
Ankara
750 TL'den 450TL'ye kadar düşmüş. Fiyat pahalı gelebilir ama Türkçe baskılarda bile 144 sayfalık hikâyeyi kargoyla 350TL'ye satıyorlar. Ciltli kapak İngilizce hikâye için 450TL bence iyi.

Türkçe baskısı hiç çıkmamış bir hikâye. Eğer İngilizce okumak çok sıkıntı değilse alıp okuyabilirsiniz. Ne Batman hikâyeleri arasında ne de yazarın yazdığı hikâyeler arasında öyle çok anılan ve sevilen bir hikâye değil ama yine de Instagram, Youtube gibi yerlerde gördüğünüz o Jokerleşen Batman hikâyesini merak ediyorsanız alıp okuyabilirsiniz.

Eğer ciltli kapaktan kastı Deluxe Edition ise romanın sonunda ek içerik olması gerekiyor. Şimdi internetten baktım, Deluxe Edition olmayan versiyonun da ciltli kapağı varmış. Yani aldığınız ürün standart versiyonunun ciltlisi olacak.
Eğer 2 hafta önce ciltsiz kapağı 530TL'ye alıp okumamış olsaydım ve ciltli versiyondan kastı Deluxe Edition olsaydı daha 1 ay dolmadığı için iade ile uğraşıp bunu alırdım. Hem Amazon bakiyesi+ kart kampanyası ile 150TL'ye gelmiş olurdu.
Neyse artık bu 300TL'lik indirimi A Death in the Family Deluxe Edition'a saklayacağım gibi.

Roman linki:
 
Yani ben neden bu kadar pahalı olmasını anlamıyorum.
Bu roman Türkiye'de üretilmediği için pahalı olması normal. Sonuçta Amazon TR'de yurt dışından getirip sana 450TL'ye veriyor bu kitabı. Bendeki ciltsiz kapağın arkasında 20 dolar yazıyor fiyatı. Ciltli kapak da 25 dolar falandır. 25 dolarlık ürünü 450TL'ye vermeleri iyi. Hele ki Türkiye'de üretilen ve Türkçe olan 250-300 sayfalık çizgi romanların da 500-750TL'den satıldığını düşünürsek oldukça iyi sayılır bunun fiyatı.
...ama gerçekten ben kitap okumayan biri olarak bunu alırsam sever miyim?
Batman'e giriş yapmak açısından çok mantıklı değil. Hem başka romanlara gönderme yapması hem çoklu evren işlemesi hem de İngilizce olması derken biraz kafan karışır.
 
Batman who laughs ve The darkest knight Batman'in en güçlü formları olduğu için çizgiromanı diğer serilerine göre biraz daha popüler. Fiyatı normalde uygun ama TL gözünden bakınca yine pahalı. Tabii 750 TL'den 450'ye düşmesi güzel.
 
Bunların bu kadar pahalı olacağını bilseydim okulun zamanında götürdüğü kitap fuarından tonla alırdım. Çok net hatırlıyorum bu ya da buna benzer çizgi romanlar vardı.

Eseri orijinalinden okumak her zaman için en iyisidir. Dil sorununuz yoksa alabilirsiniz.

Katılıyorum. Ne kadar iyi çevirilirse çevirilsin illaki kelimelerde kaymalar, bozulmalar olacaktır. Orijinal yazıldıgı dil en iyisidir.
 
Bunların bu kadar pahalı olacağını bilseydim okulun zamanında götürdüğü kitap fuarından tonla alırdım. Çok net hatırlıyorum bu ya da buna benzer çizgi romanlar vardı.
Bu tarz direkt ABD'den gelen çizgi romanlar ya direkt fuarlarda vs. bulunmuyor ya da Amazon TR'nin iki katı fiyatına satıyorlar.
 
Keşke Türkiye'de çizgi roman stoku biraz fazla olsa. Şunu uygun fiyata okumayi çok isterdim. Koca Amazon'da bir tane bile Türkçe çizgi roman yok.
Muhtemelen Türkçe baskısı çıkmış olsaydı bile uygun fiyatlı olmazdı hocam. Türkiye'de Batman çizgi romanlarını JBC Yayıncılık çeviriyor, basıyor ve yayınlıyor. Son zamlarla birlikte 125-150 sayfalık romanlar 200-300TL, 300+ sayfa romanlar 750TL, 200-300 sayfa romanlar 500TL'den satıldı.
Ki artık baskı üretmedikleri için ikinci elde 1500TL'ye satılan(İngilizcesi Amazon'da 380TL) romanları saymıyorum.
 

Geri
Yukarı