Sistem Toplarken Neye Dikkat Edilmeli ?

NVidia GeForce GT740M ile yüksek seviyede uzun süre oyun oynanır mı ?


  • Oy verenlerin toplamı
    16

dogukanistek*

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2014
Mesajlar
60
Yer
Tekirdağ/Çorlu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar...
Forumda sürekli tavsiye edilen sistemleri görüyorum ve her bütçeden sistem bulabilmek mümkün. Ama bunu sürekli sizlere sormak yerine kendim yapmak istiyorum. Şuan için sistem toplamak gibi bir amacım yok fakat ileride bunu yapmak istiyorum. Ama maalesef sistem toplarken temel olarak nelere dikkat edilmeli bilmiyorum.
Örneğin 2500 TL bütçeli bir kullanıcı hangi temel noktalara bakmalı ?
 
Oyuncu ise ekran kartına bakmalı. Bütçesi müsait ise bence Intel işlemci tercih etmeli. 4. nesil (Haswell) olması önemli. Z97 chipset sahibi bir anakart daha güncel olduğu için daha iyi. Ekran kartı alacaksınız diyelim, GTX 670 ile 760 arasında kaldınız. GTX 670 biraz daha üstün fakat GTX 760 daha güncel olduğu için bence bu durumda GTX 760 tercih edilmeli. Kasanın kablo yönetimi ve kızaklı harddisk yuvaları olması kullanımı kolaylaştırır. Güç kaynağının 80+ sertifikası olması da önemli. RAM'ler Intel sistemlerde en az 1600 MHz, AMD sitemlerde ise en az 1866MHz olmalı. Bütçe uygunsa SSD tercih edilmeli. Kasa en az USB 3.0 desteklemeli. SATA III destekli bir anakart almalısın. RAM'lerin CL değerlerinin düşük olması gerekiyor. Monitörlerde tepki süresi, IPS panel olmaları, boyutu, çözünürlüğü ve görüntü çıkışları önemli.

@dogukanistek* O rehber biraz eski kalmış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuncu ise ekran kartına bakmalı. Bütçesi müsait ise bence Intel işlemci tercih etmeli. 4. nesil (Haswell) olması önemli. Z97 chipset sahibi bir anakart daha güncel olduğu için daha iyi. Ekran kartı alacaksınız diyelim, GTX 670 ile 760 arasında kaldınız. GTX 670 biraz daha üstün fakat GTX 760 daha güncel olduğu için bence bu durumda GTX 760 tercih edilmeli. Kasanın kablo yönetimi ve kızaklı harddisk yuvaları olması kullanımı kolaylaştırır. Güç kaynağının 80+ sertifikası olması da önemli. RAM'ler Intel sistemlerde en az 1600 MHz, AMD sitemlerde ise en az 1866MHz olmalı. Bütçe uygunsa SSD tercih edilmeli.
İlginiz için teşekkür ederim :)
 
Örneğin alacağın RAM'lerin MHZ değerlerine dikkat etmen lazım. Mesela işlemci 1600 MHZ RAM istiyor. Sen kalkıp gidip 2100 MHZ gibi RAM alırsan bir faydasını göremezsin. Çünkü zaten işlemci RAM'e 1600 MHZ olarak çalış diyecektir. RAM MHZ'sini nasıl yükseltirim diyorsan BIOS 'tan frekansını yükseltmen gerekir. Bu da RAM'lere O.C yaptığın anlamına gelir.:)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı