Anasayfa Makale İncelemeler Western Digital VelociRaptor 1TB Sabit Sürücü İncelemesi

Western Digital VelociRaptor 1TB Sabit Sürücü İncelemesi

Sonuç

Western Digital VelociRaptor (1)

Testleri yorumlarsak; Western Digital VelociRaptor 1TB, firmanın iddia ettiği okuma/yazma hızlarına rahatlıkla ulaşıyor. Bunun yanında, mekanik sürücülerin en büyük handikaplarından olan yüksek erişim sürelerinin aksine VelociRaptor ortalama 7.6ms’lik çok düşük okuma/yazma erişim sürelerine sahip. SSD’lere büyük avantaj sağlayan IOPS (Input/Output Per Seconds – Saniyede yapılan giriş/çıkış işlemi) değerleri konusunda VelociRaptor, ortalama bir mekanik sürücüden yaklaşık 2 kat daha fazla IOPS performansı sergiliyor. Sonuçlara bakarak VelociRaptor için: mekanik sürücülerle SSD’ler arasına konumlandırılan bir ürün yorumunu rahatlıkla yapabiliriz.

Western Digital, VelociRaptor’ı öncelikli olarak ultra-yüksek performans sistemleri ve ardından iş istasyonları (workstation) ve giriş seviyesi sunucu sistemlerine öneriyor. 332$ + kdv’ye satılan sürücünün fiyatı, performansı düşük de olsa, yazının girişinde de bahsettiğimiz gibi 480GB’lık bir SSD’den daha ucuz. Satın alma aşamasında sürücüyü Western Digital gibi profesyonel iş istasyonları, server sistem kullanıcılarının ardından, mekanik sürücülerden hızlı ve bol sığalı sürücü isteyen ev kullacılarına tavsiye ediyoruz.

Editör Notu: Bu diskin kesinlikle çok sağlam olduğunu söyleyebiliriz çünkü; İstanbul’dan kargo poşetinde basit bir karton kutu içinde Konya’ya gelen VelociRaptor, normal bir kullanım esnasında hiçbir şekilde bu kadar darbeye maruz kalmayacaktır. Yani sürücü bu uzun yolu hiç bir fiziksel koruma olmadan gelebiliyorsa, siz satın alıp 10-20 yıl arası göğsünüzü gere gere rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu arada, mekanik sürücüyü en azından orijinal plastik “seyahat” kabında değilde, karton kutu içinde gönderen ajansın cesaretini tebrik ediyoruz :)

Mekanik sürücüler arasında, gösterdiği yüksek performans nedeniyle VelociRaptor 1TB’a En İyi Performans ödülünü veriyoruz.

1017683_10201042936209155_2071432665_n