Anasayfa Haber Atılan Tweetler Artık Düzeltilebilecek

Atılan Tweetler Artık Düzeltilebilecek

Twitter

Yazım yanlışı mı yaptınız? Yoksa ikinci kere düşünmeden bir Tweet mi attınız? Artık tüm bunlar Twitter için geçmişte kaldı!

Twitter mühendisleri, Tweetleri düzenlemeye yarayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar bu sayede paylaştıkları Tweetleri düzenleyebilecek.

Twitter, 140 karakter kısıtlamasına sahip. Bazen bu kısıtlamadan ötürü yazım yanlışları yapılabiliyor. Eksik bilgi ya da hatalı bilgi aktarmak da olasılıklar arasında. Elbette Tweet tuşuna bastığınızdan sonra pişman olacağınız içerikler de var.

Sosyal medya devinin mühendisleri yeni özellik üzerinde öncelikli olarak çalışıyor. İlk açıklamalara göre Tweet düzenleme özelliği önümüzdeki haftalarda sunulabilir. Yaşanabilecek aksaklıklardan ötürü net bir tarih vermiyorlar. Ancak yeni yıl ile birlikte çıkacağını düşünüyoruz.

Yetkililer bu düzenleme için bazı yeni kuralların olacağını söyledi. Yani Tweet atıp, aradan 2 saat geçtikten sonra onu düzenleme imkanımız olmayabilir. Facebook’ta düzenleme için konulmuş herhangi bir sınırlandırma yok. Ancak Twitter’ın belli kıstaslara bağlı kalacağı belirtiliyor.

Yeni özellik sayesinde bir Tweet’i tamamen silmek yerine, üzerinde oynama yapabileceksiniz.