Anasayfa Haber Yeni Nvidia SHIELD, Tablet Olabilir

Yeni Nvidia SHIELD, Tablet Olabilir

Nvidia

Nvidia’nın yeni mobil konsolu SHIELD 2’nin tablet olacağı yönünde kuvvetli söylentiler var.

Nvidia’nın yeni SHIELD mobil konsolu hakkında yeni söylentiler açığa çıktı. Geçtiğimiz aylar içerisinde Nvidia’nın yeni bir SHIELD mobil konsolu üzerinde çalıştığını sizlere bu haberle aktarmıştık. Yeni çıkan söylentilere göre Nvidia, yeni mobil konsolu tablet olarak tasarlıyor olabilir.

Global Certification Forume (GCF) ve Nvidia’nın resmi sitesinden alınan bilgilere göre SHIELD, orta boyutlarda bir Android tablet olabilir. Geçtiğimiz ay içerisinde GFXBench sitesinde çıkan benchmark testlerinde 7.9-inç ekran büyüklüğüne ve 2048×1536 çözünürlüğe sahip bir tablet ortaya çıkmıştı. Bu tabletin içerisinde Tegra K1 yonga vardı. Bunun SHIELD Tablet olabileceği yönünde kuvvetli söylentiler var.

shield-tablet

GCF üzerinden yapılan sertifika başvurusuna göre bu tablet 3GPP grubuna giriyor. Yani 3G teknolojisini kullanan standart mobil cihazlara verilen bir sertifika. Bu da söylentileri güçlendiren bir nokta.

Ortaya çıkan söylentilerde kesinlik payı yok. Ancak eldeki verileri düşündüğümüzde Nvidia iki farklı cihaz üzerinde çalışıyor olabilir. Geçtiğimiz ay tasarımı ortaya çıkan SHIELD 2 ve bundan ayrı olarak SHIELD tablet, Nvidia’nın portföyüne katacağı yeni cihazlar olma ihtimali de var.